Arkiv

Fernando de Norhona blir enda mere tilrettelagt for eldre og uføre.

Fernando de Noronha blir mer tilgjengelig for rullestolbrukere og eldre.

 

Paradiset blir lettere tilgjengelig.

Utbyggeren  EcoNoronha,  bygger nå om stiene som er tilgjengelig/nødvendige  for å besøke de viktigste stedene i nasjonalparken  National Marine Park of Fernando Noronha.

Foreløpig så er arbeidet ferdig langs «Delfin Stien» og utsikts-stien «To Brødre Utsikten, slik at også eldre og uføre mennesker, nå kan få nyte den praktfulle utsikten over  Praia do Sancho stranden.

 Mosana Cavalcanti, koordinator for Program for Accessible TourismPernambuco Uten Grenser (Special Projects Unit), er selv rullestolbruker og påpeker at stiene på Noronha var i grovt terreng og krevde mye arbeid/innsats.

«De var umulig å få brukt for noen i en rullestol, på krykker eller eldre med begrenset mobilitet,» sier hun.

Hun bemerker også at designet nå gjør at det er slutt på problemene medl at  Noronha ikke kunne imøtekomme mennesker med funksjonshemninger, eldre og barn. «Nå kan vi også komme oss frem, svømme i havet og dykke. Det finnes nå hoteller med leiligheter / bungalower tilpasset eller delvis tilpasset denne gruppen av mennesker også med tilgang til servering, «bemerker Mosana.

Ifølge avdelingsleder Eco Noronha`s, Pablo Morbis, gir den nye strukturen mer enn 2.558 m2 og 1.609 m2 med stier og veier til dette formålet, med høy komfort og sikkerhet på utsikts områdene.

» Delfin Stien»  var den første til å bli bygget. Denne lokaliteten og området rundt tilbyr nå; parkering, toalett, dusj, skap m/lås, sykkelutleie å rideturer, kart, snackbar og suvenirbutikk.

Alle materialer som brukes i arbeidet er økologisk bærekraftig og vil betydelig redusere miljøpåvirkningen. Blant materialene som brukes immiteret tre biosyntetiske utviklet fra resirkulert plast. Dermed er parken den første i Brasil for å bruke i sin helhet denne type  av «grønne» materialer.

Enda et særdeles vakkert og sæpreget område er altså gjort tilgjengelig for de som er litt svakere enn oss friske og vi tar av hatten for slike tiltak.