Arkiv

Mere Ponta Negra snikk snakk!

Bystyret vil nå selv gjøre en teknisk rapport om strandpromenaden.

 

Den føderale domstolens avgjørelse, utstedt torsdag (27) overkjørte en anbefaling av påtalemyndigheten til å ansette teknikere for å forberede et teknisk forslag for å peke ut den beste måten å gjenopprette strandpromenaden i Ponta Negra på. Informasjon er fra advokat Cassia Bulhões som følger med det i saken for Regjeringsadvokaten og kommunen. Ekspertene vil nå bli oppnevnt av Justis Dep. overslaget  er satt til R $ 118,126.98.

Adriano Abreu, minner om at strandpromenaden på Ponta Negra er har vært forbudt område siden 7 juli dette år.

«Allerede nå ber vi om at disse ressursene til Institutt for planlegging og vi venter,» sa aktor, som er siden i går sitter med stevning i hånden. Cascia sa at PGM vil fortsatt måtte til å vurdere om man ikke kommer til å anke dommen avsagt av en føderal dommer surrogat Gisele Maria Leite da Silva Araújo. Ifølge besluttningen, vil da byen ha med å gjøre et beløp  knyttet til innleie av teknikere i maksimalt fem dager – regnet fra mottakelsen av meldingen.

Anslaget er at studiene, som påpekt av Justice er nødvendig for å hindre ytterligere ras/ødeleggelser på kort sikt, er å bli utført innen 60 dager. Husk at Justice anbefalte ansettelse av kompetanse/ekspertise allerede fra 7. juli.

Foruten å tvinge ansettelse av teknikere, så tvinger kjennelsen fortsatt en full gjennomføring av avtalen inngått med National Civil Defense som sikrer at tilgangen til føderale R $ 4 millioner for å gjenoppbygge strandpromenaden, stopper en byggestart før ferdigstillelse av den tekniske rapporten  og forplikter fortsatt støtte i degradert områder for å hindre ulykker. Den lokale Sivilforsvaret har til nå fått fått frigitt 25% av disse føderale midler, eller $ 1 million.

«Alle kystbyene Brasil, som møter, eller har erfart problemer med tidevannet og bølger fra havet, er interessert i disse studiene, men Natal må altså tvinge Justice til å vedta sin versjon,» beklaget arrangøren for miljø, Forest Gilka. For henne virker det som retten «ønsker å unngå sløsing med offentlige midler»: «Disse studiene er viktig for å forebygge at strandpromenaden på nytt kollapser innen kort tid etter reparasjonen,» konkluderte aktor.

Som vi har nevnt et par ganger, så lever byråkratiet i beste velgående her oppe i Nord-Øst Brasil og når det gelder denne forbaskede strandpromenaden i Ponta Negra, så må den være stappet full av kokker – for makan til søl skal man lete lenge etter.

Nå er det rett før sommersesongen tar til for fullt og promenaden ser fremdeles ut som et bombet horehus, helt siden primo juli? Ikke rart at mange kjenner at hjelpeløsheten trekker nærmere og nærmere?