Arkiv

Utbyggingen av Avenida Roberto Freire ser skjær i sjøen.

Den omstridte utvidelsen av avenyen Roberto Freire som har blitt diskutert og endret i det vide og det breie med hensyn til den endelige strukturen på denne 4 km lange biten, har tydeligvis ende flere skjær som de må passere før de er i mål. Byens myndigheter ville gjerne ha vært igang med dette prosjektet for lenge siden, men på grunn av alle kokkene og sølet med buråkratiet, så er det nå stadig flere og flere som roper et varsko om fullførelsen kan bli gjort før VM-2014 tar til?

Budsjettet er på R 226 millioner og beregnes å ta 16-24 måneder å fullføre. Alt etter hvor mange kjepphester som skal rides og hvor mange kokker som skal delta i det lokale RN-VM i byråkratiske krumspring?

Miljøorganisasjoner varsler nå at de har flere innvendinger til dette prosjektet og hvis det er noe en utbygger i Brasil frykter mest, så er det sannerlig disse organisasjonene som lett kan trenere prosjekter i månedsvis, for ikke å si årevis. Dette har ikke byen Natal tid eller råd til. Snart kan vi se støvskyen fra VM-2014 i horisonten som nærmer seg med expressfart og da gjelder det å ikke være alt for langt i bakleksa!

Men vi holder tommelene for Roberto Freire og håper på at dette prosjektet kan bli unntaket fra regelen om byråkratiet i RN?