Arkiv

Sikkerheten under det kommende valget styrkes nå.

PM plasserer ut politi-tropper i innlandet.

Troppene til militærpolitiet som vil overvåke sikkerheten under det kommende valget i 167 kommuner i RN, forlot brakkene i hovedstaden i går morges. Sjefen for styrken til  PM, var oberst Francisco de Araujo Silva Caninde  skal opprettholde ro og orden og sikre «rettferdighet og frihet» under valget. «Jeg regner med dere alle finner dere for gode til å delta i aksjoner mot enhver politisk kandidat, slik at alt går rolig og stille for seg,» sa obersten.

Oberst Araújo Silva adavarte også alle mot å lage bråk og å forsøke å mane til oppløp og protestaksjoner. Kun aksjoner som er fredelige og tillatt av politet, vil kunne gjennomføres og vi vil bruke nødvendig makt for å holde en slik linje sier obersten.

Selv om det er et kommune valg og at da temperamentet er på topp, mener oberst Lima at alt vil kunne utføres i en atmosfære av ro og dette har i grunnen aldri vært noe problem, selv ikke etter at resultatet har blitt offentliggjort. Totalt vil 3.172 PMs fordeles mellom hovedstaden og byene av innlandet  i Rio Grande do Norte, slik at hver lokalvalg har, i en avstand av 100 meter og med  to PM menn til å forsterke sikkerheten, utover den vanlige runden av patruljering felles for kommuner.

Foruten den effektive PM under kommunevalg i år i Rio Grande do Norte, vil vi ha forsterkning av 1.600 menn fra hæren organisert etter valget dommere til TRE og utgitt av Superior Electoral domstolen til 118 kommuner. Soldater begynner å forflytte seg til disse byene i morges og vil forbli i utpekte steder før i morgen kveld, søndag.