Arkiv

Salget av elektronikk forventes å øke på Barnas Dag 12/10/2012.

Salget av elektronikk bør stige 40% på Barnas dag?

Selv om det fortsatt representerer en liten del av intensjonene for shopping på Barnas Dag, feiret på fredag (12), med elektronikk (videospill, mobiltelefoner, datamaskiner) som blir stadig mer og mer populær mellom barna og forventes å øke med 40% innen salg fra spesialbutikker, i  forhold til samme periode i fjor. Prosentandelen – utregnet fra tendenser – er høyere enn forventet salg av vanlig  leketøy.

Ifølge en undersøkelse utgitt i går av Institutt for Forskning og Utvikling of Commerce, Federation of Trade i varer, tjenester og turisme Rio Grande do Norte (Fecomercio / RN), så sier 5,6% av de 600 svarene i en undersøkelse blant natalensere, at de tenker å gi barna elektronikk gaver. Elementet vises langt bak ordinære leker (50,3%), klær (26,2%) og fottøy (7,2%). Andelen som var lavere: 4% i 2010, i henhold til kjøpmennene i Natal. Gleiby Silva, leder for Nagem / Midway Mall, som spesialiserer seg på elektronikk, anslår at andelen vil kunne øke til 8% innen 2013. Det er grunn til optimisme i denne bransjen.

I butikken  Miranda Computation, også på Midway, forventes økningen i salget detnne Barnas Dag kunne overstige 30%, i henhold til manager Juliana Cristina. Vekst drevet av salget innen lesebrett etc.,  som i begynnelsen kostet hele R 2.300, kan  i dag kan bli funnet til mindre enn R $ 400, avhengig av produsent. Bare i Miranda, økte salget av lesebrett 250% det siste året og mot slutten av året kunne overstige 400%. Disse brettene forventes å utkonkurere lap-toppene i markedet fordi at de er lettere i vekt og ikke så vanskelige å bruke.

 

Forventningen elektronikkbutikker støttes av tall som den brasilianske institutt for geografi og statistikk (IBGE), som viser at antall husholdninger med datamaskiner hoppet fra 36.236 til 228.069 i Rio Grande do Norte mellom 2000 og 2010 – en økning på 529,39% på ti år – en større økning enn f.eks. elementer som kjøleskap (71.75%).

Til tross for intensjon om også en økning av salget i  leketøysbutikker, så  forventer man der en mer beskjeden vekst. Na Ri Happy, Midway Mall, så forventer man at en økningen vil være på rundt 10% i år. Planet Leker i samme kjøpesenter, nektet å sette en prosentandel, men bekreftet at fremgangen  er fortsatt svak.

Barnas Dag krever fokus på priser og avgifter. Foreldre som ønsker å gi sine barn et videospill, den 12. oktober, skulle forberede kjøpet vesentlig, hvis de istedet for å måtte betale opp til 72,18% skatt på verdien av produktet, som med tilfeller av importerte sko, betaler man en  andel av  skatter på 58,59%. Hvis skoene derimot er laget i Brasil, så utgjør avgiften 44% på fottøy.

Tallene i en studie av den brasilianske Institute of Tax Planning – IBPT. President BIPT, så sier Eloi Olenike Johannes at «det brasilianske skattesystemet er perverst, siden høyere beskatning skjer på forbruk og ikke på inntekt, slik at skattytere med lavere inntekter betale forholdsmessig mer skatt på produktene de kjøper. «Høy skattebyrde hindrer ofte at foreldre kan realisere drømmene for sine barn og blir i stedet tvunget til å velge billigere gaver som ikke svarer til forventningene til barna,» (nix  Nike eller Adidas) sier Olenike.

Vi kan for egen regning legge til at vi ved selvsyn personlig har notert oss at våre brasse-venner er steingale etter varer fra utlandet, da disse gir høy en vesentlig høyere status innen vennekretsene. Noe som brasilianske varer ikke gjør.

Vi gremmes!