Arkiv

Overfalls-gjeng arrestert.

Fengslet og arresterte gjeng som drev med hus-overfall.

 

The Civil Politiet kunngjorde arrestasjonen av gjengen som ranet boligen til dommer John Baptista Rebolledo, leder av Regional Electoral Court (TRE) i forrige måned og  holdt dommeren, hans kone og også dommer  som gissel i ca 40 minutter . Arrestasjonen fant sted på stranden i Muriu (nordkysten ved byen Ceará Mirim). De tre ranerne reagerte på arrestasjonen med å utveksle skudd og en ble drept i denne skuddvekslingen.

Valdir Souza do Nascimento, som også går under navnet Seridó, eller Matuto Caico, var ettersøkt for påstått innblanding i saken.

Overfallsmannen som ble drept Leandro Faustino da Silva, 24, en flyktning fra Stats Fengselet  i Nisia Forest, den 19. juni i år, da 41 innsatte flyktet, den største flukten i RN noensinne. De to andre arrestert er Alessandro Teixeira Carlos Feliciano, «Sandro med leppa», også en flyktning fra rettsvesenet og Geovani Alves Andrade do Nascimento, som ble skadet i konfrontasjon med politiet og er innlagt på sykehus, men ikke i fare for å dø i dette tilfellet.

Gjengen er mistenkt for flere andre innbrudd i regionen Natal, og ble mistenkt av tjenestemenn fra Seksjon for forskning og bekjempelse av organisert kriminalitet (Deicor) som begynte å etterforske i saken kort tid etter ranet hjemme hos Dommer Reboucas i 24 september sist.

På mandag (08), fikk Deicor anonyme opplysninger at en mistenkt i saken skulle delta på en «banditt-fest» i Zona Norte i Natal  var ventet å delta i et «party» i North Zone og  derfor begynte den sivile politiet å overvåke bevegelser av denne mistenkte, som fører til at Deicor utløser tiltak for å pågripe hele gjengen som var i Muriu, der trioen ble arrestert på stranden.

Lensmannens stedfortreder i Deicor, Marcelo Maceiras, sa det medisinske teamet som var med i stinget mot gjengen, fant at disse var under sterk påvirkning av narkotika «De var veldig opprømte og ustabile,» sa lensmannen. Overfallsmennene brukte tre hus der som et samlingssted og til to i Muriú Pitangui, der de fant fire biler og en motorsykkel som var stjålet, i tillegg til pistoler, store materielle ting som elektronikk, stereoanlegg, TV, DVD, smykker, mobiltelefoner, videospill og andre private stjålne eiendeler tatt fra boliger som de hadde overfalt og raidet, pluss eksklusiv samling av militære våpen cal. 7,65 som var en pistol, en annen 0, 308 cal og en 0,38. cal. + masse ammo.

Politiet fant også falske ID-kort og stemmesedler i navn på andre mennesker, med bilder av de tre angriperne og pluss en annen person som også er ettersøkt av politiet.

Godt jobbet av politiet.