Arkiv

Turister klager over tapt bagasje og mangel på Internet.

Tapt bagasje og mangel på internett er de største klager på virksomheten fra turister og foretningsreisende.

Den siste undersøkelsen av en verdens store operatører, Carlson Wagonlit Travel (CWT) viser at tapt bagasje og mangel på internettforbindelse er de områdene som forårsaker mest stress for turister og forretningsreisende.

Basert på svarene av sekstusen forretningsreisende fra ni globale selskaper, fant CWT at det er tre hovedkategorier av klager: tid tapt, overraskelser (uventede hendelser som tap eller forsinkelse av bagasje) og brudd på daglige rutiner (manglende evne til å opprettholde sine daglige vanlige vaner.).

Forskningsdeltakere gjennomgikk evaluering av 33 stressfaktorer som oppstår på ulike nivåer på en tur (fra tidsplanlegging, gjennom transport og losji, utgiftsrapporter), i henhold til nivået av stress generert.

Undersøkelsen fant at forretningsreisende er mer stresset når de må kaste bort tid og den største årsaken til stress er forsinkelse eller tap av bagasje, dårlig Internett-tilkobling, at man må fly på økonomiklasse på lange turer og uventede flyforsinkelser.