Arkiv

Natal feirer sin skytshelgen.

Natalensere feirer sin skytshelgen.

 

Tro og hengivenhet markerte feiringen i Natal. Feiringen til minne om Brasil sin skytshelgen, begynte tiidlig i går. Allerede før 06:00 på morgenen i går var allerede dusinvis av trofaste på plass i kirken i Neopolis, bare for å feire Vår Frue Aparecida som sin skytshelgen. «Dagen starter tidlig og bør brukes fra første øyeblikk sier menigheten, da dette er et øyeblikk av tro, hengivenhet og første tilnærming til bildet, hvor alle pynter hvor du kan og takke for de velsignelser og nåde tildelt i løpet av året,» sier sogneprest Fr Anthony Nunes.

Alex Fernandes Prosesjon gjennom gatene i Neopolis ble ledsaget av to tusen trofaste troende tilhengere av sin skytshelgen.

Ved daggry morgenen var rolig i år. I fjor var det band som spillte klassisk musikk inne i kirken. Men selv uten bakgrunn av musikk ble det registrert en stor entusiasme blant de troende mens de utførte bønn og takk.

«For meg er dette en spesiell mor. Den beskytter oss og holder oss borte fra alt ondt. Kommer jeg for nær bildet, føler jeg et sterkt ønske om å gråte. Er glad for å ha henne i livet mitt,» sa den fromme Joana Nascimento da Costa, 59 år. Hun sa flere bønner ble besvart og hun følte mange nådegaver ble gitt henne for å løse vanskelige problemer og dilemmaer i sitt eget liv.

Kl. 16:00, returnerte de troende til å fylle kirken for kunne å delta i enda en tradisjonell prosesjonen for Vår Frue av Aparecida. Omtrent to tusen mennesker deltok også på den etterfølgende messen og deretter prosesjonen, som endte festen av skytshelgen.

Mange mennesker var der for å be om nåde og velsignelser, andre å takke, slik tilfellet var Solange Tavares. Hun nylig ble kurert for kreft. «Jeg har bare alle grunner til å takke Vår Frue, min mor, som alltid går i forbønn for meg med barnet sitt. En stor takk til forbønnen hennes som gjorde meg frisk,» sa husmoren.

 

«Tidligere guvernør Wilma de Faria og kandidat for ordfører i Natal,  Hermano Morais, deltok også i prosesjonen for Vår Frue av Aparecida.