Arkiv

Landbruksmessen «Festa do Boi».

Agrikulturens undere.

 

Nesten 500 utstillere og mer enn 5.000 dyr, blant annet Zebu storfe raser, brune-sveitsiske og nederlandsk; hester, sauer, geiter og griser vil fylle ringene hos Exhibition Aristofanes Fernandes i Parnamirim frem til lørdag  (20) og slutter når Festa do Boi   (Okse-festen) innledes/avholdes på torsdag, så fremvises dyr med mer tradisjonelle aner i RN i løpet av det siste halve århundre, till tross for et av de årene med den strengeste tørken.

Alex Fernandes (organisator) anslår at årets utstilling kan flytte på noe rundt 100 millioner reals i løpet av de ti  dager med utstillinger, turneringer og auksjoner.

Fjøset.

Tørke ødelegger nå arven i innlandet hos bøndene der.

Man forventer likevel at det utvises en god forretningsskikk innenfor messeområdet. Men forventningen er ikke det verste. For det ti dager lange arrangementet, så håper arrangørene på at så mye som 500.000 tilskuere vil ha vært innom messen før den stenger. Ifølge presidenten i Nord Rio Grande Oppdrettere (Anorc), Teixeira junior, så anslår man en messe-kostnad på R $ 800 000 reals. Rancheren sa styret i Anorc forsøkt å gjøre dette til en fest verdig 50 års jubileet og ba samtidig at høyere makter snart hørte bønnen om et mere normalt vær på nytt. Han uttrykte med dette et sidespark til naturens luner som i øyeblikket gjorde det svært vanskelig å være bonde i det indre av RN.