Arkiv

Ekspert gruppe besøker Ponta Negra.

Eksperter besøker strandpromenaden i Ponta Negra.

En felles undersøkelses-gruppe av statlige og føderale påtalemyndigheter, eksperter, tekniske assistenter og representanter for byen, vil på onsdag (17), kl. 07:30, besøke og definere de kritiske punktene og redningsarbeidet som må utføres og som vil løse problemene med strandpromenaden i Ponta Negra . Beslutningen ble gjort under en høring i går ettermiddag (15) hos Miljø-advokaten og hovedanklageren. «Vi må handle i en nødsituasjon her og sikre transitt av personer i fottøy og vernetiltakene må indikere et minimum av sanitære avløpssystem på stranden som blir helt omstrukturert,» sa arrangøren av miljøet, Gilka Forest,

De sakkyndige vil ha 20 dager til å lage rapporten og  indikerer alternativene for å løse dette problemet. Den andre rapporten vil bli levert i løpet av 60 dager for å definere de beste tekniske alternativer for reparasjoner av strandpromenaden. Og en tredje ferdigstillelse av hele prosjektet på  innen 360 dager, før stranden er ferdig restaurert.

Ifølge assisterende sekretær for operasjoner Semopi, Caio Pascal, har kommunen gjort et innskudd på R $ 118,000 knyttet til kostnadene ved eksperter basert på  UFRN rapportene. Også i henhold til Caio har fylket fått om lag en million dollar av de totale R $ 4.500.000 som Forsvarsdepartementet lovet til å gjenopprette strandpromenaden i Ponta Negra.

«Vi ønsker å starte arbeidet så snart som mulig fordi vi allerede har ressurser. Eksperter vil lage rapporter og analysere prosjektet gjort av kommunen. Saken er nå  «Hva er og hva som vil bli endret,» sier assisterende Semopi.

Situasjonen siden ulykken på kanten av Ponta Negra for nøyaktig tre måneder siden, er uforandret siden den dagen er strandpromenaden i Ponta Negra ble forbudt på ulike punkter. På sist fredag (12) ble det  rådet utvidet resolusjon av beredskapen for ytterligere 90 dager. (sukk)

Dette tar vist tid og sommersesongen er jo like rundt hjørnet med «lykkelige» badegjester og nyttårsfeiringer?

Vi holder tommelene.