Arkiv

Natal havn øyner nye muligheter.

Det øynes nye muligheter for Natal havn.

Havne Minister i Brasil,  Leonidas Cristino kommer til Rio Grande do Norte med følge neste fredag (19) for å levere en innlevering av miljøtillatelse og en drift av Port of Natal. Informasjonen ble gitt i går av Dock Company of Rio Grande do Norte. Besøket er en del av programmeringen av de siste 80 årene av havnen, som inntil nå har operert ulisensiert. En talsmann for det amerikanske Porter, med følge-status for departementet, bekreftet at det kommer et besøk av statsråden som er planlagt, men at bekreftelsen er avhengig av en rekke møter han vil ha i Brasilia denne uken.

Alex Régis  sier at levering av miljøkonsesjon markerer feiringen av 80-årsdagen for havnen Natal.

Risikoen har imidlertid  alltid eksistert og ifølge anskaffelsen av lisensen – som er underlagt en rekke krav – vil gjøre en inntreden til nye markeder, blant dem USA, som ett av de store målene for fruktdyrkere i RN. Noen land krever nemlig at havnen hvor det importeres/eksporteres varer, er lisensiert.

For å unngå å miste lisensen, vil CODERN må utføre en rekke arbeider, inkludert kontroll og overvåking av avløpsvannet fra elven Rio Potengi. Innhenting lisenser og evalueringen var en av utfordringene som CODERN måtte overkomme. «Med lisense i hånden, er vår utfordring nå er å fullføre arbeidene som pågår og ytterligere utvide havneområdet», sier han. Han sa flytting av 150 familier som bor i samfunnet Maruim (Favela)  området, gjør at CODERN må sette igang et nytt prosjekt senere i år. Et prosjekt er under utforming for å flytte disse familiene som sørger for overføring av familiene til et område av byen som ble henvist til CEF tidligere dette semesteret. Med ferdigstillelsen av denne overføringen, som har vært diskutert i flere tiår, vil havnen nå få ytterligere 14 millioner kvadratmeter å boltre seg på og kan få større laster, for eksempel biler som krever større lagerkapasitet f.eks.

Myndighetene understreker at arbeidet i dette nye området vil skje svært raskt. Prosjektet vilogså inkludere inngjerding av torvet og bygge en helt ny etasje. Til tross for den lave kompleksiteten i prosjektet, sa presidenten i CODERN, at nå ligger ballen hos Rådhuset i Natal til å sette en dato for prosjektet. Havnen i  Natal gjennomgår nå en stor  utvidelse og CODERN forventer å slippe opplysninger senere denne måneden om hvilket selskap som skal bygge «fase 4″‘, et arbeid som vil doble kapasiteten  til havnen innen 2014. Man vil ekspanderer 10.766 kvadrat-meter kvadrat og kaien vil bli vesentlig lenger. Det forventes at konstruksjonen er allerede påbegynt «mellom november og desember.» Utvidelsen er budsjettert til R $ 113,100,000 og vil inkludere ressurser fra Acceleration Program (PAC 2), fra den føderale regjeringen.

Selskapet som vinner anbudsprosessen vil ha 20 måneder å levere ferdig den nye strekningen. Blant selskapene som er med i bildet, er Constremac, som har utført en rekke arbeider for Natal Havn og bygger for tiden den nye passasjer-terminalen i hovedstaden. (30% av dette arbeidet er ferdig til nå) Andre arbeider blir/er også iverksatt, er herunder å utvide dybden av elva Potengi – noe som er allerede gjennomført.

Vi gleder oss til å se at den nye havnen i Natal tar form i tiden fremover.