Arkiv

Overfall på postkontorene øker med 500% i RN.

Overfallene på postkontorene øker med nærmere 500%.

Med sine 184 filialer i alle de 167 byene i Rio Grande do Norte, ble postkontoret alt for enkle mål for innbruddstyver, spesielt etter at samarbeidet opphørte med Banco do Brasil for levering av tjenester som post-bank. Til nå så har  antall ran har økt med nesten 500% de siste fem årene på grunn av fra 21 overfall/innbrudd som skjedde i 2008, til 102 tilfeller av ran frem til september i år.

Emanuel Amara , sier at Para prøver å dempe volden  og derfor vil ECT investere  R $ 4,4 millioner i utstyr og sikkerhet i nytt utstyr.

Ved vedtak fra  sin Regional Director og også på grunn av en bestemmelse av den føderale domstolen i staten, som sa at Francisco Gilberto Barbosa i Post-og Telegraph Company (ECT) vil bli nødt til å investere ca R $ 4.14 million i outsourcing av menneskelige ressurser for levering av private sikkerhetstjenester og heller kjøp av elektronisk overvåking, for eksempel CCTV. «Vi har en frist på frem til 31 januar 2013 for å ansette 96 sikkerhetsvakter og montere  elektroniske dører,» sa han.

Francisco Barbosa sa at saken ble diskutert med militærpoliti Commando og RN med statens Department of Safety. Gitt sekvensen av overgrep mot Natal sine etater/kontorer er for tiden minst 30 medarbeidere fjernet fra operativ tjeneste og er nå under psykologisk  behandling.

Barbosa uttalt videre at bare fem byråer har for tiden elektroniske dører i RN, hvorav tre er i Natal (Nova Descoberta, Cidade Alta og Princesa Isabel) og to i Mossoró: «De nye elektroniske dører gå derfor til byene der det allerede har skjedd to eller flere ran i år, «sa han.

President i Union of postansatte, Moacir Soares, sa postkontoret har arbeidet hardt for å kunne tilby bedre arbeidsforhold og sikkerhet for arbeiderne i selskapet. «Reform av bygningene er gjort, men nå må man tilpasse dem til å motta elektroniske dører.»

For som Soares sier,så steg tilfeller av overgrep mot postkontoret etter januar i år, da Bank of Brasil har inngått samarbeid med Postal Service i stedet. Han innrømmer at dagene som er de mest målrettede fem dager for overfall, er før og fem dager etter utgangen av hver måned, hvor mengden av ressurser/penger i kassene øker hos Posten på grunn av utbetaling av pensjoner og sosiale tilskudd som tilbys av den føderale regjeringen.

FRYKT

Flere medarbeidere i Posten (annonyme) opplyser til avisen Tribuna do Norte at de går på jobb om morgenen, med frykt i hjertet og flere av dem har vært igjennom et overfall eller faktisk flere. Det er særlig de nordre delene av Natal som er mest utsatt i så måte.

De ekspedisjonene som til nå har vært ranet opptil flere ganger, vil nå få nye kameraovervåkninger, elektroniske dører etc. for å gjøre arbeidsplassene tryggere for fremtiden.