Arkiv

Mindre med juledekorasjoner i år.

Budsjettet for jule- dekoren reduseres i 2012.

Bekostning av juledekorasjoner i 2012 i delstatshovedstaden vil nå bli redusert til et nytt nivå og må ikke overstige et gjennomsnitt på R $ 4 millioner som budsjettert de siste årene. LED pærer som ble brukt i det siste året, samt ulike ornamenter formet som engleretc. , vil igjen pryde gater/torg og de viktigste severdighetene i hovedstaden. Ifølge rådgivende Semsur, vil nye farger og en ny ordning monteres på det store dekorative treet på «Juletre Torvet» som ligger i forbindelse med Mirassol i Capim Macio.

Magnus NascimentoAlgumas sier at deler av gamle  juledekorasjoner, designet for å dekorere gatene i Natal hele året, har nå et stort behov for reparasjoner. Bildene av de tre vismennene, som står ved siden av Viaduct Ponta Negra, er praktisk talt ødelagt/slettet.

Detaljene i montering og strategisk planlegging, samt investering som vil bli tilført til juledekorasjoner over hele byen, vil bli sluppet til pressen og media allerede i morgen. I dag, vil formannen av Semsur, Luiz Antônio Lopes Albuquerque, møte med ordføreren Micarla de Sousa, å presentere den nye designen av juledekorasjoner, som avhenger av offentlig støtte fra kommunen.

Reportere fra avisen Tribuna do Norte som har besøkt deler av byen med punkter som bør ha tent julepynt hele året, historien fra avisen forteller at bare de tre Vise Menn, plassert i nærheten av viadukten motPonta Negra var fortsatt tent, til tross for nesten halvparten av pærene er sorte og utbrente. Dette virker temmelig sjaskete på besøkende turister til byen?

Juletreet som er rett ved inngangen til byen, hvis forslag var å ha det tent før man mottar den nye dekorasjonen, har ikke virket på over fire måneder. Anbefalingen er egentlig et  gjenbruk av alle dekorasjoner som ble brukt i fjor. Alle strukturer som nå ikke virker, kan vente seg en overhaling frem mot jul og arbeidet starter i november,» sa lederen av Semsur.

Et annet punkt bemerket i rapporten var høyspentledninger som henger  fritt i Mirassol Square. Den tørre vegetasjonen i hager rundt for å beskytte det gigantiske juletreet er  ikke til hinder for vandaler fra å stjele fra pynten og den fine gamle skikken og selv barn som kommer inn i rommet der uten tilsyn. Huset til Julenissen er tilgriset med graffiti og fungerer som et bad for hjemløse personer for tiden.

Et prosjekt som tok sikte på en utvikling av dette torget der det store juletreet står, ble aldri realisert. Selv etter en offentlig konkurranse holdt av byen Natal og i samarbeid med Institute of Architects i Brasil / RN i prosjektet ved arkitekt Eduardo Quintella Florencio og hans team vant anbudet, er idèn fortsatt bare på papiret.

Ifølge en talsmann for Semsur ble avtalen mellom kommunen og den føderale regjeringen aldri signert. De sier at prosjektet var i hendene på et team av arkitekter og aldri nådd kontoret, slik at byggeprosessen kunne bli startet. Det budsjetterte beløpet for arbeidet, som vil bli vedtatt av føderalt hold, var rundt R $ 9.8 millioner, penger som også aldri heller ble garantert av byen, ifølge Semsur.

Butikker i  julestemning allerede.

Handelen er allerede under full forberedelse til jul. En av de første butikkene å tilby produkter og å påminne deg på  juledekorasjoner, er Donna Casa på shopping på Midway Mall. «I fjor klarte vi å overraske kundene over all forventning slik at vi  i desember var utsolgt og ikke lenger hadde noe på lager,» sier Teixeira Edmilson, butikkeier.

Han sier at listen er lagt noe høyere i år, for å sikre salget noe lenger. «Vi følger utviklingen i Sørøst. Her har allerede butikkene begynt å bekymre seg for julen, sier han.

En annen butikk på shoppingen og også forventer en økende julestemningen var Etna, som nå viser frem et stort lager av julens elementer, fra trær, baller, opptil tradisjonelle krybber. «Det er gjort på denne måten, for å gi forbrukeren et sjokk og sørge for at han innser at det snart er jul og slipper denne «Julekvelden på kjerringa» problematikken, sier Edmilson. Han sa at Donna Casa vokste med 20% i verdien av salget i 2011, sammenlignet med oktober 2010. Dette året er det forventet å øke ytterligere med 12% utover de 20% som allerede er oppnådd hittil i 2012.

Også Midway Mall shopping begynner nå å forberede seg på forhånd for å få julestemning. Midten av inngangsparti av kjøpesenteret er allerede stengt, og arbeidet med å montere treet og dekorasjoner er allerede utarbeidet innenfor byggeplassen. En talsmann for Midway Mall sa at i neste uke vil de slippe åpningsdato av det nye treet på shoppingen.