Arkiv

Hotell på Via Costeira får byggetillatelsen tilbakekalt.

MPF tilbakekaller byggetillatelse tillatelse til hotell på Via Costeira.

 

The Federal Public departementet (MPF) har anbefalt overfor kommunale Miljø og Urbanism Christmas (Semurb) å tilbakekalle eller kansellere delvis installasjon lisens og byggetillatelse for Hotel Ponta Negra Bay på Via Costeira. Ifølge opplysninger fra MPF, er årsaken til denne anbefaling – signert av advokat José Soares, er det faktum at disse dokumentene godkjenner tiltak i et område på nesten 12 kvadratmeter som tilhører Staten. Anbefaling sendt til utenriksminister John Bosco Afonso gir pålegg om at  innen 15 dager etter mottak, av rapporten fra Semurb oppfyller retningslinjene og sjekker tiltakene for å hindre en okkupasjon av området, som ligger i den spesielle Tourist Zone 2 (ZET2), som dekker hele Coastal Highway i Natal.

Institutt for Heritage Union (SPU) vurderer land og marine området som ikke er miljø beheftet er på 11,978.23 meter kvadrat område og er gjenstand for påleggelse av License no. 135/2011 og byggetillatelse nei. º 286/2010, utstedte ved Semurb for hotellet, som skal bygges av entreprenør Coastal Highway Hotels Ltda.

Ifølge MPF, Federal Law 9.636/98 sier at det er for den utøvende grenen, gjennom SPU, å regulere yrker i eiendom som tilhører staten «Som SPU, ved sin lokale myndighet anser å ikke være en affisert del av området og gjenstand for installasjon lisens og byggetillatelse, er det med respekt som Semurb angir plassering for at det føderale byrået er ansvarlig for godkjenning og la utvikling eller inngrep i dette området som tilhørende staten, sier aktor. Anbefalingen sier også at dersom entreprenøren er uenig med forståelse av SPU, bør man søke korrekte måter til å iverksette administrative og juridiske klagesaker. Allerede nå er saken for Semurb ikke en respekt anbefaling og restriksjoner av at arealet ikke er affisert med hjemmel i loven og derfor kan rammes av loven som en ulovlig praksis.