Arkiv

Utenlandske investeringer vokser i RN.

Utenlandske investeringer vokser 27,5% i RN.

Utenlandske investeringer for Rio Grande do Norte av «individer» nådde R $ 34.44 million mellom januar og september i år, ifølge pressemelding i går av General Immigration Office under Arbeids-og sysselsetting (MTE) .

Ana Silvão eiendomsmegling sier at noe av de  mest attraktive funksjoner av såkalte utenlandske (gringos) personer, er  retail for investorer innenfor fast eiendom.

Økningen overstiger 27,5% som ble omsatt i løpet av året, men er fortsatt  ikke nok til å gå tilbake til en ledelse innen  staten som et hovedfokus for investorer, en posisjon som kom til opphør i 2007, da bunnen gikk ut av markedet.

Foreløpig er RN nå på andre plass i rangeringen, bak São Paulo (R $ 48.65 million), tett fulgt av Ceará, som fikk inn R $ 29.42 millioner mellom januar og september i år. Rio Grande do Norte har en fordel fremfor de to andre statene, mens investeringene økte 27,5% , så økte den i Sao Paulo og nådde 16,08% , i Ceará var man hakk ihæl RN med 27,44%.

Det var  i 2011 at det skjedde et gjennombrudd i markedet. Ifølge data, investeringer i de første ni månedene i år i Rio Grande do Norte også utover de som ble gjort i 2009 (R $ 29.08 million) og 2010 (R $ 26,80 millioner) i perioden januar til desember. Undersøkelsen viser også at det i tredje kvartal i 2011 investeringer i staten utgjorde R $ 17.99 million. I denne spesielle perioden, var tallet lavere enn for São Paulo R 42.75 million) og Ceará (R $ 29.84 million).

Tallene gjelder kun for de investeringene som er gjort av «utenlandske (gringos) personer». De er små bedrifter som, for å være etablert i Brasil, må ta av sine egne private ressurser for å åpne virksomheten. Den minste investeringen er satt til et beløp tilsvarende R $ 150,000. Sektorer som turisme og eiendom er blant de viktigste destinasjonene av resursene.

I slutten av august,er det tegn på at mulig av investeringer i markedet i RN allerede øker mest, men analytikere foretrekker å ta dette med en klype salt – foreløpig.De påpekte at staten har lidd mest av alle stater med «lekkasje» av utenlandske investorer og det er ikke bare å gjenoppta sin stilling. De vurderte at staten må investere mye mere i  infrastruktur for å holde pseg inne i markedet?

Ikke bare var de investeringer som har økt i Rio Grande do Norte. Det totale antall tillatelser gitt til individuelle investorer til å gå inn i staten økte også. Ifølge data utgitt av MTE fikk 116 utlendinger i denne tilstanden autorisasjon mellom januar og september i år. I fjor fra januar til desember, steg antall tillatelser også men ser ikke nå ut til å ville overstige 100.