Arkiv

Redinha er den farligste stranden.

Redinha er den farligste badestranden.

Emanuel Amaral som er Paramédicos, utlyser den populære badestranden Redinha som den aller farligste i Natal området.

Tre tilfeller av drukningsulykker skjedde på New Redinha stranden i forrige uke, kan betraktes som rene dødsulykker. Men soldaten/vakten Canuto som var på vakt på at lørdag morgen (13), da gutten Maycon Ewerton Lopes da Silva forsvant på havet, vet at området er et av de farligste urbane strendene i Natal, «Det er spor i strand/sand formasjoner som har etterlatt kanaler som er farlige  strømninger som bærer vann tilbake til havet og strømmen er sterk både på front og sidene  og meget lumske. » Soldaten Canuto advarer at i månedene august, september og oktober når vinden er sterkere, så vil dette favoriserer enda mer dannelsen av disse strømmene på stranden. Mange svømmere tror at de er på ufarlig grunt vann, men kommer plutselig over en slik renne og blir da dratt til havs i stor fart.

Denne uvitenhet om dynamikken i tidevannet langs kysten var dødelig for Maycon Lopes da Silva, 9 år. Han skulle bare dusje bak tidligere klubb Portal das Dunas, da han forsvant. Slektninger som fortsatt så ham, kom til for å hjelpe, men strømmen var for sterk og de kunne ikke redde ham. Guttens kropp dukket senere opp på sen ettermiddag av neste dag (søndag, 14), i nærheten av hotellet Barramares. Tre dager senere, rett ved siden av den gamle Portal das Dunas, bak Aquarium Natal, også i Redinha, var det på ny endrukning da Lady Venezia Jesus de Souza, 53, og Luan Barbosa dos Santos, 6 år,  druknet uten at noen rakkk å hjelpe dem.

Ifølge rapporten fra Gruppering av søk og redning (GBS) Fire Department, er stranden Redinha åstedet der det er skjedd  det høyeste antallet av drukning dødsfall i 2012 langs kyststripen mellom Pipa og Touros. Av de 11 tilfellene med døden til følge i år, var fem på dette stedet. Til tross for de naturlige forhold og som kan påvirke hvordan disse tragediene inntreffer, skyldes mangel på infrastruktur sier Fire Department og også kompliserer arbeidet med veiledning og forebygging av slike ulykker.

Brannvesente sier også at det er tragisk at kiosk- eiere i området fjerne advarsel-skilt om at det er farlig å bade der pga livsfarlige understrømmer. På denne måten blir ikke folk advart om disse farlige forholdene – bare for å øke salget peanøtter? Dette blir bekreftet av badevakten i området.

Media rådgiver ved Fire Department, løytnant Christiano Couceiro, innrømmer i dag at antallet badevakter tilgjengelige er alt for liten, fordi de trenger å passe på den lange strekningen av stranden mellom Touros og Pipa, Tibau do Sul .