Arkiv

Nok et gry-tidlig uttak i Banco do Brasil.

ATM (minibank) er brutt opp  i en bygning i Funasa.

Rundt 05:20 på søndag, stormet fem ranere bygningen FUNASA i Aleksandria de Alencar og brøt seg inn i en ATM Bank of Brasil og tok alle pengene tilgjengelig. Det var fem sikkerhetsvakter på stedet av den utkontrakterte selskapet som overvåket bygningen. De ansatte ble  låst inn på et bad, og de fem som var utstyrte med våpen, ble fratatt disse.

Overfallsmennene kom til stedet bevæpnet med innsideinformasjon. De kjente, for eksempel, hvor den ATM var plassert og selv som hadde blitt plassert på lager i foregående onsdag. Maskinen ble åpnet ved hjelp av en skjærebrenner (oxygen/acetylen) og operasjonen ble gjort med stor nøyaktig for ikke å ødelegge pengene som var i maskinen. Dette mener etterforskerne betyr at skurkene hadde omfattende kunnskap om emnet. Handlingen var planlagt, men ble utført i løpet av en bemerkelsesverdig lang tid, på omtrent en time. Før de låste opp dørene, ble dørvakter lurt av at en av skurkene hadde samme uniform som den som vaktene hadde på seg og åpnet derfor døren.

Det er foreløpig uklart om maskinen inneholdt penger, da den som sagt var satt på lager tidligere i uken. I så fall var det nok fem lange ansikter som forlot åstedet etter ranet?