Arkiv

Denguefeber har økt med 14% i RN.

Dengue tilfeller i RN har økt med 14%.

 

Antallet dengue tilfeller i Rio Grande do Norte hadde en vekst på 14% i år, sammenlignet med 2011. Generelt registrert  tilfeller av serotype 4.  Fra 1. januar til 6. oktober ifølge data fra epidemiologisk Bulletin of the State Department of Public Health, var det 31.548 rapporterte tilfeller av sykdommen i forhold til 27.500 rapportert i fjor. I Natal, var veksten enda høyere: 20.13%, med 12.206 tilfeller rapportert. Ifølge eksperter, er økning ikke bare svingning karakteristisk for sykdommen, men snarere mangler i gjennomføringen av forebyggende og rutiner.

Alex Fernandes,Infectologistas peker på mangler i arbeid hos agentenes arbeidsrutiner og deres fokusering på problem punktene ute hos befolkningen.

Uregelmessigheten i besøk av helse-agenter for å bekjempe endemiske tilstander og veiledning til familier, blir  utpekt som en viktig årsak til den økte forekomsten av sykdomstilfellene.  I 2012 så var det i henhold til Kleber Light, egentlig ventet en nedgang i antall tilfeller. «Dette er derfor en absurd og helt ut uakseptabel utvikling, kreditert mangel på vektor kontroll både av samfunnet og av staten,» sa legen.

Smittelege Luiz Alberto Marino sier at etter hans mening så er grunnen den manglende pedagogiske kampanjen, med avslappingen etter regntiden – når det er så mange tilfeller registrert blant befolkningen. Han sier at eksperter på  forebyggende omsorg (besøk)» per år, ifølge Helsedepartementet anbefaler, at man bør gjøre seks besøk – annenhver måned – til husholdninger, for å identifisere og eliminere utbrudd av sykdommen. «I fjor ble bare fire sykluser utført og i år er m

Da ingen besøk for kontroll og forebygging av utbrudd skjedde i 2011 og 2012, blir spredning uunngåelig. Økningen i forekomster, viser dette helt tydelig og forventet sier Marino.

Ifølge presidenten i Union, Cosmo Mariz, for tre måneder siden, har ca 120 agenter for kontroll av epedemiske sykdommer etter kommunehelsetjenesteloven, istedet utført andre funksjoner på grunn av manglende materiale til  arbeidet- uniformer, ryggsekker, solkrem og sikkerhetsutstyr som anbefales av Term  for å gjennomføre arbeidet. Tallet tilsvarer 25% av de 512 agentene i byen.

Avbrudd i virksomheten bør også, ifølge unionen, stoppe tilfeller av medisinske permisjon på grunn av forgiftning forårsaket av Novalorum (narkotika), et kjemisk stoff som brukes til å eliminere Aedes aegypti. Og ved å ikke å gi transport bilag for de ansatte som blir benyttet ukontrollert av de ansatte.

Den subcoordenadora for epidemiologisk overvåking Juliana Araujo understreker at kontrollen bør gjøres tverrsektorielt i hver kommune. Og beklager at lanseringen av kommunene og systemet utført av MS ble gjort for sent.

Tross for veksten i varsler ble alvorlige tilfeller av sykdommen redusert. Det var 103 tilfeller av type hemoragisk feber i år, mot 274 i 2011. Blant sakene med komplikasjoner som ble registrert i forhold til 258 og mot 192 i fjor. Hovedstaden fører an blant kommunene med høyest forekomst, etterfulgt av Mossoró (2.195), Parnamirim (2.051), João Câmara (818) og Currais Novos med  (816).