Arkiv

Værsågod – Her kommer Casas Bahia!

God appetitt, her kommer Casas Bahia til RN.

Casas Bahia, den største hjemme apparatet kjeden i Brasil, åpner i dag sin første butikk i Natal, men planene for Rio Grande do Norte stopper ikke der: Selskapet har til hensikt å investere minst 10 millioner reals i staten til å bygge ut ytterligere fem enheter – tre i hovedstaden, i tillegg til en Mossoró og en i Parnamirim – til neste år. Verdien vurderes som en gjennomsnittlig pris på R $ 2 millioner per butikk, sa styreleder i Viavarejo. Eieren av Casas Bahia og Pontofrio, Michael Klein, ble intervjuet i går på telefon, med avisen Tribuna do Norte.  Butikken åpner først i Natal og åpner dørene på Midway Mall fra 24:00 på torsdag.

Resultat av en investering på $ 2.6 millioner, dekker enhetens Midway område på 2.500 kvadrat meter og er godt over   gjennomsnittlig størrelse (1.500 meter) sammenlignet med de andre som allerede er etablert av selskapene i kjøpesenteret.  «Vi gjorde dette for å ha et mer komplett sortiment. Ønsker publikum å vite hva vi kan tilby i Natal, så er de hjertelig velkommen til å ta en titt i butikken vår,» sa Klein. «Vi forventer en salgsvekst som er lik eller større enn den vi så i Fortaleza (CE) der butikken måtte holde døgnåpent de første dagene for å kunne etterkomme etterspørselen av varer, der butikken er på 1.600 kvadrat meter,» la han til.

I Natal, er inntekts-målet på R $ 1,500,000 per måned i den første perioden. I nordøst  Brasil – hvor Casas Bahia flagg først ble plantet i 2009 og fokuserer mest på ekspansjonsinvesteringer – var det forventet å nå R $ 700.000 per butikk, men tallet har nå nådd $ 1,000,000 månedlig.

Størrelsen på hver butikk er blant de faktorene som påvirker tallene. Føderale kampanjer som en reduksjon av renter og skatt på Industrialiserte Produkter (IPI) (moms), som bidro til å øke fordeler og ga billigere produkter som hvitevarer, samt økende antall boliger i landet – særlig i kjølvannet av Minha Casa, Minha Vida – bør Ifølge Klein, hjelpe selskapet å avslutte dette året med en tosifret vekst, rundt 10%. «De nye butikker i Nordøst trekker opp denne veksten,» sa han, og legger til at det ikke er differensiert noen prisstrategi i regionen. «Våre annonser er nasjonale og kjøps-fordeler er priset for Natal på São Paulo nivå,» bemerket han.

Fokus mot en ekspansjon er stor i Nordøst.

Nordøst er hovedfokus for utvidelsen av Casas Bahia i Brasil, ifølge Michael Klein. Av de 14 enhetene som allerede er åpne eller planlagt å åpne Frem til 1. november i år, sju er i området og antallet forventes å ytterligere øke i desember, med hjelp av Rio Grande do Norte.

Bare i Natal, er intensjonen å åpne tre nye : en i Ponta Negra, en på Avenida Rio Branco, en i Cidade Alta og en annen i Alecrim.  «Stedene (som vil fungere som utsalg) er allerede stengt og vil åpne igjen senere i år i desember eller i første kvartal 2013 (siden vi er avhengig av utviklingen av arbeider i prosjektene), men vil styret vil arbeide for å få dem til å bli åpnet senere i år, «sier selskapet gjennom en talsperson.

I Mossoró og Parnamirim, vil butikkene begynne å operere før første kvartal 2013. Den nøyaktige plasseringen er foreløpig  ikke offentliggjort, men renovering av bygninger til å huse enhetene har allerede begynt. «Forskning som vi gjennomførte viste at mange mennesker i Mossoró og Parnamirim ikke kommer til å gjøre kapital kjøp. Derfor må vi foreløpig se på  detalj-siden, sa Michael Klein til Tribiuna do Norte.

Han la til at i nordøst, er målet å doble antall butikker i de neste 14 månedene. Det er imidlertid, for tidlige å gi detaljer om mulige steder. Foreløpig har Casas Bahia 43 butikker i regionen. Til tross for navnet til selskapet, så åpnet de sin første butikk i syd og det var i regionen: i São Caetano do Sul i São Paulo.

Etter som våre brasse venner sier, så er denne kjeden lenge etterlengtet i Natal, da de operer med en rekke flotte priser på produktene sine.