Arkiv

Investeringsviljen er lav i Natal.

Investeringer er på  lavnivå i Natal.

Den overstrømmende naturen og kysten er fortsatt flaggskipet for å lokke turisme til RN. Men når høysesongen er rett rundt hjørnet, så er det så mye som ikke stemmer her i solskinnbyen vår. Manuset mangler liksom en en hel rekke saker som går utover manuset med sol, hav og sanddyner. Uten en konsekvent planlegging for sektoren og statens stadig økende underskudd de siste 4 årene, så faller bevegelsen av turister  fra 300 000 til 200 000 besøkende per år, og antallet regelmessige charterfly falt  med ca. 13 og budsjettene til de kommunale avdelinger for  StatensTurisme, bare fortsetter å krympe.

Blant alvorlig kritikk og enkelte utbrudd av optimisme, så fortsetter likevel turisme å okkupere en fremtredende plass innenfor rammen av økonomien til staten, selv om den ikke lenger blir sett på som en prioritet hos staten.- en påstand som er nesten enstemmig blant entreprenører, ledere og tjenesteytere som arbeider i denne sektoren og ble spurt av avisen Tribuna do Norte om dette.

Som en av de viktigste kilden til inntekt og sysselsetting for generasjonen i Natal og blant de beste tre næringene i staten – ved siden av gruvedrift (olje og salt) og overrislet hagebruk – så blir den kompliserte situasjonen der turisme er reflektert overskygget av  mangel på investeringer og infrastruktur og en laber interesse for å tiltrekke seg nysgjerrige turister til RN?

Er turister uvelkomne her?

For å illustrere urovekkende mangel på infrastruktur for å motta turister, så kan avisen regne opp en rekke negative triggere i hovedstaden;. TN omtalte om de viktigste severdighetene i Natal, og fant en rekke vanskeligheter som møter intetanende besøkende som kommer daglig i byen: fra mangel på informasjonsmateriell, precariousness i offentlig transport system, mangel på kulturell programmering og uforsiktighet langs stranden ved av mangel på signalering reddning og assistanse.  Som flyturist som ankomerm Augusto Severo International Airport i Parnamirim i løpet av dagen, må ta en buss for å reise de 15 km til hotellet i stedet for å betale den dyre taxien  (R 43) til Ponta Negra. Han bruker i snitt ca 50 minutter å vente på transport og ble informert om at det vil fortsatt være nødvendig å skifte buss halveis til hotellet.

Sekretærer i byens kommune innrømmer mangel på ressurser.

 

Avisen Tribuna do Norte snakket med assisterende utenriksminister for turisme, George Oliveira Lima om den kommunale mappen merket «turisme» hos  Murilo Barros, om situasjonen i rapporteringen for teamet til avisen som besøkte turistattraksjoner. Begge peker til samme problem;  for å prøve å rettferdiggjøre problemene: mangel på ressurser over hele fjæla.

På det kommunale budsjettet er det satt av R 2 millioner» sier Murilo Barros, den Seturde. og personalets struktur omfatter 44 ansatte: 24 tjenestemenn og 20 oppdrag i posisjoner.

Ved spørsmål om spesifikke ting (mobil stasjon på flyplassen og boksen fast på Praia dos Artistas), gjorde Barros notater som et forsøk  for å forhandle med Infraero en plass i landingsområdet. «Vi fant muligheten for at vi kunne sette opp en stand for informasjon, men flyplassen og Selskapet sa at det ville ha å leie en slik stand i flyplass-lounge. Siden vi har ingen spesifikk midler til dette formålet, finner vi nød-løsningen som for å holde en av de to varebiler som vi har der ute istedet» sa sekretær, uten å forklare det faktum at den mobile stasjonen var helt stengt da avisen besøkte stedet kl 11:00 11am.

Ifølge ham, er det fire praktikanter somjobber på flyplassen i to skift: fra 8am til 24:00 og fra 14h til 18h. «Vi kan ikke arbeide om natten pga økonomien.

Som for påstanden om at boksen var åpen fra 8am til 22 pm, var sannheten at avisen var på stedet 3 ganger , morgen og ettermiddag, men fant ikke infoskranken åpen overhode. «Den person som skal være der i morgen har en legeattest,» så han er lovlig sykemeldt. Informasjonsmateriell, er gammel og produserte som bare en katalog i tidlig ledelse Micarla ordfører Sousa.

Har assisterende sekretær for Setur, George Lima de Oliveira, innsendte forslag om nye arbeidsplaner, men innrømmer at gode intensjoner er ikke nok til å trekke design fra papiret og ut i realitetenes verden.

Blant resultatene som er anbefalt , så er det et treningsprogram gjort mulig gjennom et samarbeid med Ministry of Tourism. Den første fasen ser for seg opplæring av 900 mennesker, inkludert brannmenn og politifolk og militært personell. «Den andre fasen vil trene 400 drosjesjåfører. Alt som mål å bedre møte befolkningen og turister særlig med tanke på VM 2014.

På standen med turistinformasjon så planlegger Setur å aktivere og utvide servicepunkter i området, flyplass, turisme sentrum og Ponta Negra. «Siden desember 2012 begynner vi å operere med en definitive» plan. Målet er å gjøre det mulig drift av slikt utstyr i samarbeid med Reise kurs ved universitetene.

George sa også at utstedelse av ID-kort for buggy sjåfører og lisenser av slike rettighetshavere vil bli regulert senere i år, og det er Setur  som kjører prosjektet for å samle informasjon om den historiske aspektet i Natal  for å produsere nytt informasjonsmateriell og skilting. Som for en offentliggjøring, så ser han at det kan være vanskelig å «selge byen slik den er, alt er defekt og ødelagt, humpete veier og gater, men man ønsker å gjenopptatt deltakelse på messer og arrangementer for på denne måten å samle hele industrien til å komme sammen for å søke løsninger sammen.» Etaten arbeider med 68 tjenestemenn, 58 tjenestemenn og oppdrag og 10 under opplæring.

Uten opsjon, gikk til området Ponta Negra, der han sa at turistene ville finne at mye av strandpromenaden ødelagt av den fremrykkende sjøen. Våre modige turister begynte å bli bekymret da de fant anlegget for mobil turistinformasjon i regi av Rådhuset var stengt og at det var stengt hele dagen,» sa en servitør som jobber på en nærliggende restaurant. «Men det er en stand med  informasjon der på stranden Praia dos Artistas», sa han. Dette er jo langt unna Ponta Negra?

Turistene på Ponta Negra følte det ekkelt å se kloakkvann som rant direkte ut på stranden, samt at de fant et kaos/sodoma av spetakkel og bråk fra CD-selgere etc. utenfor kontroll. Mange av turistene savnet det gamle og regulerte Ponta Negra og ikke denne heksegryten som hadde overtatt stedet.

Allerede på Praia dos Artistas fant turistene likevel standen for turistinformasjon lukket og ingen opplysninger om grunnen til dette fantes på stedet, bare en sur eim av kloakk som viste seg å komme fra pumpestasjonen til CAERN. Når de spurte om buss til severdigheten  Fortaleza dos Reis Magos – ble de møtt med hoderisting og måtte  gå om lag to kilometer i varmen.

En gang var fortet en viktig del av vår nasjonal kulturarv i RN – grunnlagt i 1599. Man innser nå at stedet har avanserte tegn på nedbrytning ledninger og utsatte rør, hydrauliske problemer vegger i bad/WC som lekker. Et bilde av utilbørlig oppgitthet preger stedet som får anslått mellom R $ 150 tusen til  R$ 375 000 per år i støtte, ifølge opplysninger fra Fundação José Augusto (institusjon ansvarlig for å administrere Fort). Vi lurer på hvor de pengene blir av?

I Alecrim mangler turistene fullstendig informasjon om denne gamle ærverdige bydelen og mange museer er stengt på ubestemt tid pga «opp pussing». Dette gjelder også informasjonskontoret for turister som har vært stengt i nærmere to år sier naboene.

Vi forstår godt at avisen Tribuna do Norte er alvorlig bekymret for turistbyen Natal og dens ve og vel, for etterhvert som stadig mer og mer infrastruktur går dukken og de små turist-budsjettene på Rådhuset blir bare mindre og mindre, så rister turistene fortvilt på hodet av det sørgelige synet som møter dem over alt og vi har ingen problem med å forstå at de ikke ønsker å komme tilbake hit igjen – skriver avisen.