Arkiv

NB! Tørkingen av Graviola blader.

Daglig liv !

Vi har fått noen forespørsler om hvordan man best tørker Graviola blader som man skal bruke til te.

>>> Når du har fått bladene i hus, så grov-sorter først bladene og kast dem som er skadde eller halv/tørre. Bladene du skal bruke bør være friske grønne og fine.

Først tar du blad for blad og tørker av dem med en svak fuktet klut og sprer dem ut over stedet der du skal tørke dem; f.eks. på en dobbelseng etc. Spre bladene slik at de ikke overlapper hverandre, men du kan godt la dem ligge tett inntil hverandre. Bladene bør ikke tørkes i full sol, da dette setter ned kvaliteten på de ferdige bladene og de samme gjelder for tørking i mikro-ovn. La bladene ligge spredt utover helt til at du kjenner at de er helt knusk tørre og da skal bladene ikke ha mistet grønnfargen sin! (jamfør kvalitets-høy, som også skal være grønt/tørt på på hesja.)

Når bladene er tørket ferdig så legg dem gjerne i en åpen plastpose på et mørkt, tørt og kjølig sted. Ikke klipp opp/knus bladene før rett før du skal bruke dem, for å sikre best virkning.(og oppbevaring)

Under transport i koffert er det lurt å bruke plastposer (A-4) med Zip-Lock (glidelås) lukking og klemmer ut all luften før du stenger posen – da tar de liten plass f.eks. kofferten.

Grønne helt tørre fine blader som oppbevares mørkt,tørt og kjølig beholder sin virkning i flere år.

Lykke til!