Arkiv

Problemer med vannforsyningen.

Forsyningsproblemer for vann.

Innbyggere i nabolagene iLagoa Nova, Morro Branco og Nova Descoberta  har registrert en mangel på vann siden sist torsdag. Problemet startet på onsdag og ble forverret etter «blackout» i strømforsyningen som rammet den nordøstlige regionen og en del av det føderale distriktet og nordlige deler av regionen ble uten strøm i morgentimene torsdag og frem til fredag (26).

Mange mennesker hos mange familier måtte derfor køpe flaskevann for matlaging og hygiene.

I huset til læreren Delma Menezes, i gaten Rua Sergeant Felix Marquett i Morro Branco, så hadde familien vært nødt til å kjøpe flaskevann for matlaging og bading etc.. «Vi har vært uten vann fra torsdag morgen,» klaget han. I denne regionen, forklarer hun, mangel på vann «er et tilbakevendende problem og  selv når det er vann på med trykk , så er flow svak og man kan ikke engang bruke vaskemaskinen,» legger han til. Prediksjon gitt til de fastboende fra CAERN, er at tilgangen er regulert tilbake til normal denne søndagen.

På gaten Judge John Dantas  i Lagoa Nova, vedvarer problemet også i tre dager. Likevel er problemene ikke store, forklarte bosatt Jairo Junior, fordi de fleste boliger som har uregelmessighet i vannforsyningen, har i sine bakgårder vannmagasiner, som utgjør en reserve mange steder.

Rørledningen som ble mest berørt av blackouten, fødet magasinene hvor det var lite vann og påfyllingen har stoppet opp. Pumping på torsdag var ikke nok til å normalisere tilbudet og CAERN har måttet gå til ekstraordinære tiltak for å gjenopprette tilførselen.

Nabolag i Novo Discoberta og  Morro Branco, er særlig utsatt for forekomsten av dengue tilfeller, viser en undersøkelse utført av UFRN, som har vurdert forholdet mellom en mangel på vann og tilfeller av sykdommen.

Avisen Tribuna do Norte, har flere ganger forsøkt å komme i kontakt med CAERN om disse vann-problemene – men uten hell.