Arkiv

Bombetrussel mot Via Direta i syd Natal.

Bombetrussel fører til uroligheter på kjøpesenter i Sørlig  Zone.

 

En bombetrussel var ansvarlig for å ha forårsaket uro på Shopping Via Direta i nabolaget Lagoa Nova i den Sørlige Zone på tirsdag kveld. Ingen har blitt utsatt for noen dødsulykke  og ingen har blitt skadd etter hva som skjedde.

Ifølge informasjon som sendes ut av løytnant Alisson,  ved Special Operations bataljonen (BOPE), så ranet en gruppe kriminelle en gullsmedforretning på kjøpesenter ved rundt 20:30 tiden. De etterlot en skoeske som de sa inneholdt en bombe og som ville eksplodere hvis noen ansatte eller kunder kom i nærheten av den truende esken.

Etter at bandittene var kommet seg unna, tilkalte vaktene militærpolitiet (PM) for å uskadeliggjøre bomben. Når et lag som var spesialister på sprenglegemer kom (fra PM),så  ble bomben tatt fra inne i butikken og tatt med til et avsidesliggende område på shoppingen, slik at politiet kunne avvæpne objektet.

Lt Alisson ville ikke bekrefte om enheten var en bløff, eller om den faktisk var en aktiv bombe, dvs. var klar til å eksplodere. Offiserene besluttet på stedet, at skoesken skulle nøytraliseres ved hjelp av en kontrollert sprengning rundt kl.21:30. Eksplosjonen som nøytralisert gjenstanden resulterte i mange engstelige meldinger på Internett hvor folk ba om opplysninger om hva som hadde skjedd.

Vitner som var fortsatt på stedet sier at gjengen faktisk bestod av et par som hadde hengt rundt butikken en tid i forveien, hvor de tydeligvis rekognoserte i området.Vitnene sa at de to hadde en motorsykkel parkert utenfor kjøpesentret og at med det samme sykkel, så flyktet paret.

Militærpolitiet gjennomfører nå undersøkelser for å prøve å finne de ansvarlige for kriminaliteten, men så langt har ingen mistenkte blitt arrestert.