Arkiv

Natal feirer sine døde på fredag.

Halloween.

Urban Services Department of Christmas forbereder byens offentlige kirkegårder for feiring av Allehelgensdag (Dia de Finados – De dødes dag.), denne fredagen (02). Blant tiltakene som er iverksatt er en stor oppryddings innsats i samarbeid med komunen, belysning, installasjon av kjemiske toaletter, lysarmaturer, pynting av blomsterbedd og tree beskjæring. Prediksjon er at åtte kirkegårder er klar mot slutten av uken. «Vi jobber gjennom hele denne uken for å kunne tilby service for besøkende og gateselgere som skal innom offentlig kirkegårder i Natal,» sa sekretær hos Semsur,  Luís Antônio de Albuquerque Lee.

Wittaya Dantas Milhares folk vil tilbringe tid i Natal på kirkegårder på alle sjelers dag, etablert av kirken på 13-tallet, for å feire dette livet og for å få inngå et evig liv etter døden.

Den felles innsatsen av Semsur vil i år bli redusere til situasjonen på prekære kirkegårder. I Alecrim som er den eldste kirkegården, er det familiene som tar seg av gravene til sine eiere. «Hvis vi ikke rydder og har omsorg så er det ingen andre som kommer. Hver måned må vi rense bort ugress og bevare gravene til min familien, sa»husmor Kathleen Tibúrcio de Melo.

Hun og hennes søster, Julie, var i går (29) ettermiddag og stellte på graven til sin far. En annen dame, som ville være annonym, klaget også over forsømmelse i kirkegårdene i hovedstaden. Ifølge denne vertinnen, var det opp til  hennes bror å rengjøre gravene til sin mor og også naboer.

GATEN LEVERANDØRER

Vedlikehold og bevaring av gravene er vedlikeholdt av enkelte familier som betaler sine egne ansatte på kirkegårdene for å foreta, vask, luking og maling på stedet. Og det er på denne tiden av året at disse folkene bruker å tjene endel penger på slikt arbeid. Husmor Josefa de Sousa, er snart 70 år og er en av dem. I seks år har hun arbeidet som en vaktmester av graver på kirkegården i Bom Pastor I. «Min mann brukte å jobbe her, men nå må jeg stelle også hans grav i tillegg til de andre gravene. Prisen som vi tar, varierer fra grav til grav. Dette som rydder opp i dag og som er tyngre type arbeid og for det tar vi R $ 40. Men som sagt, det varierer verdien, «sa den gamle Josefa de Sousa, som også har med datteren til å hjelpe henne.

I løpet av dagen til de døde vil det bli avholdt 19 messer på seks offentlige kirkegårder.

Privat kirkegårder har flere hyllester på sine program for dagen. Man vil respektere alle trosretninger på messene, evangeliske kulter og spiritistisk forelesninger, musikalske forestillinger og et fantastisk fyrverkeri vises på avsluttningen av dagen.

De føderale motorveiene vil merke en økt trafikk i Rio Grande do Norte og man er allerede igang med en forsterket overvåking fra kl. 12:00 idag og med ekstra fokus på  BR-304, BR-226 og BR 101 nord og sør og særlig  på steder der det erfaringsmessig skjer det største antallet ulykker. Ifølge informasjon fra den føderale motorveien, sier politiinspektør, Tony Matthews, at man arbeider iherdig med arbeidet mot å redusere antall ulykker i løpet av helgen, som gir øket sikkerhet for brukere av motorveiene.

«Vi har en plikt på veier til en forbedring av kjøremønsteret trafikkmessig. Vårt fokus i denne operasjonen er rettet mot å bekjempe fyllekjøring, uriktig forbikjøring og råkjøring. Handlingene er rettet til knutepunkter  med større tilbøyelighet for ulykker, sa»inspektøren.

NB! Med ferien, så endres ulike tjenester og åpningstidene for gatens handel handel, kjøpesentre, supermarkeder og banker har en endring av sine rutiner og møter befolkningen noe annerledes enn normalt.

Som tidligere år, er søppel innsamlings service normal, men innbyggere i hovedstaden har sine tvil om kommunen vil klare å holde orden på gata. Dette fordi i enkelte regioner, som for eksempel øst zone (Centro, Petrópolis, Tirol), så har søppelbilen ikke vært sett  siden torsdag forrige uke. Beboere klager over stank og fæl lukt som ligger over dette tette urbane området.

I Natal så vil de aller fleste shoppingsentrene være åpne som normalt.

Men – Allehelgensdag i Brasil, er på langt nær det samme som vår egen «Halloween» feiring og dette skyldes i hovedsak den katolske trosretningen i landet.