Arkiv

Bilistene gir fa…… i skiltingen.

Bilistene ignorere skiltingen.

En dårlig tilgang på parkeringsplasser, har enten i offentlig eller i privat områder, tvunget bilførerene  til å bryte trafikkreglene og parkerer derfor på steder som er forbudt. Ifølge data management system for trafikk brudd Bureau Christmas urban mobility (Semob) opptar parkering ved siden av eller på byggeplassen i de sentrale områder i  byen opp på 5.te plass i rangeringen av bøter rapportert av kommunale trafikkvakter.

Fra januar til oktober 2012 var 5.500 bøter pålagt som følge av denne typen brudd i Natal. Mangelen på parkeringsplasser, i tillegg til at man neglisjerer «full stop» skiltingen  og unnlater å stoppe i trafikken, fortsatt genererer en stor mengde relevante bøter. Men det er også sant, at disse bruddene er  redusert forhold til tall som er registrert i fjor. I 2011 utstedte Semob 11 tusen straffer for denne typen brudd.

Rundt 10: 0 i går morges, på rua São José i Lagoa Seca, en av hovedstadens gjennomfartsårer der prosjektet ble gjennomført av Via Encyclopedia, tydelig markert med gule striper så gir bilførerene fullstendig blaffen og parkerer over i begge retninger, ofte opp på fortauet. Selv med tydelig skilting blir mangel på et alternativ, derfor en nødvendighet å parkere ulovlig  for frustrerte bilførere og gjør dem til lovbrytere.

«Jeg har min handel her. Jeg kan ikke fratas rettigheten til meg for en parkering foran døren. Fordi hvis jeg parkerer inne i verksted, så ender jeg jo opp med å ta plassen til en klient, sa»Everett i Vale-mekanisk 42 år. Ifølge ham, har bilen stått parkert på avenida São José har brakt ham to bøter på R $ 127,40 nettopp dette året. «Det er ikke utholdelig og lover er opprettetfor å overholdes , men kan man ikke opprette løsninger for å sette dem bedre ut i praksis, klaget»han.

Ifølge ham lider de lokale innbyggere som ikke har garasje også under begrensninger ved ikke å måtte parkere sine biler på gaten foran huset.

En annen ting som parkeringsvaktene har begynt å slå ned på er; alle dem som setter fra seg bilen med nødblinken på, mens de er igang med småærender. «Det er jo så liten vits i å betale for slike småparkeringer?»

Ifølge Patrick Kennedy, regissøren av Semob, som er sjefen for gjeldende trafikk overvåking, så er nesten tjenesten deaktivert. Bare 80 trafikken agenter finnes i Natal. Daglig 40 fagfolk delt i tre skift. «Vi er likevel allerede blitt mer effektive, men gjennom forvaltningen er arbeidet med samme som med antall fagfolk».

 

Harold Macdonald, stedfortredende sekretær for Semob, sier at prosjektet må distribueres gratis på 17 gater og avenyer, men en effektiv gjennomføring av arbeidet har fortsatt utilstrekkelig med oppsyn opp på et antall offentlige parker.

Kommunen har forsøkt å finne frem til nye typer og måter til å parkere på, men folk flest foretrekker heller å parkere ulovlig av gammel vane; det er en menneskerett å parkere gratis i byen, mener de fleste. De mener at det er direkte tåpelig å betale for slike tjenester.

«Det er praktisk talt umulig å finne en plass her i Alecrim. Jeg har trålet flere gater og ikke funnet noe som helst ledig. Til slutt måtte jeg ty til en privat parkering og betale for plassen min, det var det eneste alternativet, men med det kaoset og rotet som er ute på gata, angrer jeg ikke på det, «sa embetsmann Daniel Mann, av 34 år, som i går morges var parkert på en privat parkeringsplass i nabolaget.

Med minstepris på rundt R $ 4.00 for to timers oppholdet, så har folk har en økende  tendens til å gi blaffen i lovene og andre forpliktelser for å redusere sine personlige utgifter med å parkere ulovlig på de mest merkelige steder og oppfinnsomheten har visst ingen grenser?

«Her, avhengig av når på dagen, kan vi motta opptil 270 biler. Denne tiden av året, er trenden og behovet økende, fordi julesalget allerede snart vil starte, «sa administratoren for en av disse private parkeringsplassene. Noen eiere av disse etablissementene legger ikke skjul på at det er vanlig at man varierer prisene etter forholdene og årstidene.
Men stort sett så har vel Natal de samme problemene som alle storbyer har med antallet på parkeringsplasser – det enste som kanskje er litt forskjellig er – mentaliteten?