Arkiv

Reiselivsbedrifter vil få rente-reduksjoner i RN.

Finansiering for reiselivsbedrifter i nordøst vil få rente reduksjoner.

Turisme sektor selskaper med interesse for å finansiere prosjekter som ligger i Nord, nordøst og Midtvesten får nå fordelen med en reduksjon av finansielle kostnader for opp til 2,5% per år.

Avgjørelsen er tattt av nasjonale monetære Council (CMN) med senket interesse av operasjoner som utføres med fondet sine ressurser og finansiering for konstitusjonelle (FNO), nordøst (FNE) og Midtvesten (FCO).

 

4,149, oppløsning CMN, 25 oktober, etablert de laveste rentene i historien av disse midlene. Forslaget av departementet for nasjonal integrasjon, reduksjonen ble støttet av departementet for turisme.

De nye rentene er å gjelde til 31 desember i år. I denne perioden, så begunstiges eiendomsinvesterings virksomhet med nominell rente på 2.94% per år, nå 2,5% .

Man håper på denne måten å gi en vitamin innsprøytning direkte til reiselivsbransjen i området og for å øke investeringslysten til flere typer av selskaper som kan bidra med å trekke lasset innenfor bransjen. Turisme kan på lengre sikt kunne gi en masse nye arbeidsplasser og det gjelder derfor å hurtig komme igang med å bygge ny infrastruktur og ikke minst; utbedre, modernisere og sette istand gammel utslitt sådan.