Arkiv

Problemer med sterk vind og sand langs kysten.

Sanddynene flytter seg inn i hus og over motorveier.

Utholdenheten av den sterke vinden i år som har forlenget seg  unormalt og som ikke har dempet seg som normalt i midten av September, har nå begynt å skape store problemer for bolig og de kommersielle områdene på nordkysten fra Santa Rita stranden, der sanden nå delvis har skjult noen strandveier og riksvei tilgang til strendene. Håpet om at vinden skal avta begynner nå å svinne hen og man begynner for alvor å tro på at større endringer i miljøet er på vei mot RN?

I går morges, jobbet murerne og arbeidere med å få gravet frem en berømt restaurant som ligger langs stranden av Jenipa.

Mason Raymond som ble født for 39 år siden, jobbet i går morges for å fjerne en mengde med sand sand fra området der eieren av etableringen bruker til å lagre drikkevarer.

Magnus Nascimento sier at sanden som invaderer restauranten, er et resultat av den unormlat sterke vinden som har blåst i hele vinter og som fremdeles holder på.

Ifølge den lokale guiden, Ahmed Mahamud, 37 år, har sanden ligget som en sanddyne som lå helt i ro de siste 25 årene. «Jeg husker at jeg kunne se pontal til de Jenipabu restauranten fra  her. Det var kokos trær og en side med fri passasje. I dag synes bar kokos trær ble slukt av sand og ser med tiden så vil sanden svelge restauranten «.

Seaside Avenue, som fører ned  til stranden Santa Rita, så situasjonen akkurat den samme og sanden som kommer fykende fra stranden invaderer husene her til stadighet. I henhold til én av eierne, Bráulio Nightjar, 39 år, så situasjonen med sandproblemer blitt helt vanlig. «Hver gang vi kommer hit for å nyte stranden, så må vi bruke minst to timer på å grave frem huset fra all sanden som har dynget seg rundt huset, inne i huset og foran porten, for å kunne få inn bilen vår,» forklarte han.Det er absolutt ikke som før i tiden, da vi kunne kjøre rett inn og nyte stranden øyeblikkelig.

Den kraftige vinden (stiv kuling) bør redusere denne måneden, ifølge meteorolog Gilmar Bristot, ved Emparn. En endring som vil bringe inn en annen situasjon i forhold til fjorårets høysesong, så vil  årets sommer blir varmere. I 2011, fra denne måned og utover , ble sommeren kaldere fordi vinden var mye sterkere enn normalt. «Med vind av mindre intensitet, så vil sommerfølelsen igjen være mer varm, sier Bristot.

Utover påvirkning av sterkere vind til å heve termikken, så øker den termisk følelsen av varme ved at man ser en reduksjon av vegetasjon og buskas i urbane områder, kombinert med bygging av nye bygninger, så danner dette nye «varme øyer» i området

I November når minimum temperaturene noen ganger 24 grader i løpet av natten, med maksimal rekkevidde på 30 grader. Temperaturer i Rio Grande do Norte kysten bør normalt i 2012 ligge i gjennomsnitt, på mellom 26 og 32 grader, to grader over normal for denne regionen.