Arkiv

Brasiliansk eksport går så det suser.

Industrielle eksporterer når rekordhøyder.

Brasil-eksport av industriprodukter blir notert til rekord høyder i år for måneden av oktober,  sa sekretær for utenrikshandel av departementet for utvikling, industri og utenrikshandel (MDIC), Tatiana Lacerda Prazeres.

«Dette er særlig relevant i et scenario av kriser og nedgangen av noen store markeder for Brasil, hvor brasilianske eksport ville møte vanskeligheter. Slik at slik som vi ser det i vår vurdering, så fortjener dette oppmerksomhet», sa sekretæren.

Månedlig salg av industrielle varer var på R $ 12 milliarder, et tall som overgår eksport av disse produktene i oktober 2011 ($ 10,7 milliarder). Salg av produserte produkter (8,6 milliarder reals), mengden i oktober er den største siden 2008 ($ 7.9 billion). I semi-produserte  varer ($ 3.500.000.000) overstiger verdien av forsendelser 2011 ($ 3 milliarder).

I sammenligningen mellom oktober i år og oktober i fjor, var det så mye vekst i salget av produserte varer (0,9%) og semimanufactured varer (4,5%). Siden forsendelser av varer, som utgjorde 21.8 milliarder dollar, hadde 23.1% nedgang.

I forhold til oktober resultater, var den nest største gjennomsnittlige daglige eksport for måneden i 2012 ($ 989,4 millioner), bare dårligere enn registrert i 2011 ($ 1,107 milliarder). For import skjedde det samme med gjennomsnittet i oktober i år ($ 913,8 millioner), overgått bare av i fjor ($ 989,1 millioner).

Handelen ble, på samme måte, i oktober, den nest største i år ($ 41,870 milliarder), overgått av resultatet av 2011 ($ 41,921 milliarder). I måneden var handelsbalansen superavitário på $ 1,662 milliarder og holder sin positive bane som ble  etablert siden februar i år.

Tatt i betraktning den hittil i år fra januar til oktober, eksporten nådde nest høyeste verdien ($ 202.4 milliarder), med 4,6% reduksjon sammenlignet med samme periode i fjor. Denne reduksjonen ble mer påvirket av fallet i salg av grunnleggende produkter (-7.3%) og semimanufactured varer (-9.2%), og, i noen grad, var polstrede av lavere krymping i eksporten av produserte varer (-2%). Import i perioden ($ 185,0 milliarder) også hadde redusert med 0,9 prosent på det samme sammenligningen.

Det er med andre ord en lys fremtid som ligger foran Brasil.