Arkiv

Urban mobilitet er det viktigste nå pre-VM 2014.

Emnet «urban mobility» er absolutt blant de viktigste spørsmålene som nå diskuteres under denne perioden føre VM 2014 og tallene fremgår i en fremtredende posisjon på listen over forventninger fra befolkningen om hva arven som World Cup 2014 vil kunne etterlate seg for Natal og det metropolitiske området. Men tre år etter inkludering av diverse arbeider av mobilitet i vekst-akselerasjonen for programmet (PAC) og det er litt mer enn et og et halvt år før starten av sportsarrangement, er det lite konstruktivt som er kommet ut av dette. (PAC)

Den føderale regjeringens program har inkludert regjeringen av RN og prefektur i ulike kreditt-linjer, og investeringer i dette området, utgjør mer enn R $ 600 millioner. Stat og kommune har delt ansvaret for å utføre arbeidene, men, i den grad at prosjektet skal følge tidsplanen uten forsinkelser, så reduseres fordelene på grunn av forenkling av forslagene og byen mister unike muligheter til å forbedre sin urbane infrastruktur.

Alex Régis Engarrafamentos, viser f.eks. til hva som skjedde i forrige uke på BR 101, no som er stadig mer hyppig forekommende.

Et eksempel på dette er underskudd for installasjon av light rail, som ble annonsert av regjeringen i RN så snart Natal ble bekreftet som en av de regionale kontorene av FIFA, så ble denne trikken promotert for bygging frem til inn i 2014. Et annet prosjekt som ble undergravd av konstant forsinkelser var det Pro-nordlige området for transport, også før PAC-en kom på banen og startet allerede i  2005, men ble så returnerte til regjeringen for en ny utredning, som bestod  i  å analysere levedyktigheten og behovet og derfor å redusere prosjektet slik at det kunne være egnet til den nye virkeligheten i området.

To andre viktige områder for Natal og den urbane mobiliteten,  er George Mor og Roberto Freire Avenue. Flotte prosjekter som ble presentert, så endret og utsatt statlige og kommunale administrasjoner og skrumpet inn til noe småtteri av utvidelser og litt renovering.

Avisen Tribuna do Norte har besøkt stedene hvor arbeidene liksom skulle ha startet for lengst, men har ikke registrert noen avansering som er verd å nevne i det hele tatt og Lisensen for arbeidet ble gitt fire måneder siden.

Miljømessige aktor, Marcio Diogenes, rapporterte at byggingen av prosjekteter ferdig godkjent for mer enn fire måneder. «Kommunen er klar til å starte arbeidet når som helst og hvis du ikke er påbegynt, er det ikke pga det offentlige departementet at det lagger over hele fjæla, både urbant og miljømessig og sosiale lovgivningen er blitt respektert, sier han.

Ifølge aktor var den nyeste informasjonen som nådde MP at byen Institutt for public works og infrastruktur ville ha vanskelig for å presentere vurderingen som det er for kommunen å engasjere. «Jeg vet ikke om det er nøyaktig dette som er den eneste grunnen til å rettferdiggjøre forsinkelser, men jeg tror dette er den største hindringen til begynnelsen av prosessen med den urbane mobiliteten.  Når kommune ikke forklarer klart hva som skjer, så kan heller vi ikke være sikker, sa Diogenes.

Ifølge ham er den eneste hindringen  i den miljømessige konsekvensutredningen gitt for utgivelsen av arbeider i mangrove området på avenida Faridi Moura (Igapo bro tilgang) og stammen mot AV Capt. George avenida og Prudente de Morais. «Andre arbeider er pontilhão av BR-226 med starten av Major George, en bro ved busstasjonen Cidade da Esperança og en overgang ved Arena das Dunas på AV. Romualdo Galvão, forblir de største vanskeligheter for utviklingen av miljø- og urbane impact studier,» sa aktor.