Arkiv

Jernbaneproblemer i Natal.

Tegn på at jernbane-systemet er i ulage.

 

En alvorlig ulykke skjedde i går morges på Sampaio Correia. Bilfører Michel Cachina ble truffet av toget CBTU, når han  prøvde å krysse jernbanelinjen. Det var ingen personskader, men bilen ble fullstendig ødelagt. En numerisk studie av brasiliansk selskap med urbane tog (CBTU) poeng i år, så har det vært en 50% reduksjon i ulykker i de to grenene av passasjertransport, knyttet til Natal-Parnamirim og Ceará-Mirim, sammenlignet med 2010. Det høyeste antallet tilfeller av incidenter av biler på planoverganger, som nådde i 11 stk. i og har øket  til 12 i år.

CBTU annonsert, gjennom sitt pressekontor, har det ikke  i de tre siste årene vært dødsfall på planoverganger slik som det som skjedde igår morges, føreren Michel Costa Cachina, som har pickup Sloop med skileter PENN-3768 (Recife-PE) kolliderte med tog nr. 6005 av CBTU, nivå-krysset sin planovergang som ligger ved siden av passasjer stasjonen fra gaten S beltet med St. Raymond Filgueira-bydelen vest for byen.

 

Ifølge CBTU er dødsfall relatert til bilførere ved  fotgjengerovergang, har som den viktigste årsaken vært selvmord, som i år var 2. I 2011, var det 1 selvmord og fire forsøkte selvmord, mens seks dødsfall i 2010 og der var det ingen registrering av denne typen motivasjon.

ULYKKE

I går, prøvde bilføreren  Michel Cachina at han ikke hørte at toget tutet advarende flere ganger og det til slutt resulterte i en kollisjon. Ifølge CBTU, har de  to linjene et gjennomsnitt på 9000 passasjerer per dag og har for øyeblikket 49 planoverganger, med 26 stk på den 38,5 kilometer lange  Northern-linjen (Natal/Ceará-Mirim) og 23 stk. på den 17,7 km lange Sør linje (Natal Parnamirim).

Ved tilfeller av ulykker som i går, så blir det fort forsinkelser og sure passasjerer pga at CBTU har lite med reservemateriell og at man må vente på politiet før man kan fjerne vraket fra linjen, samt en for-undersøkelse fra politiets side.

Tjenesten ble stoppet et øyeblikk,  for under kollisjonen så oppstod det skader på lokomotivets bremsesystem og dette måtte inn til verksted for reparasjon.

CBTU annonsert deretter at tjenesten nå har blitt normalisert på nytt.

 

 

 

Flott jul bare har to automatisk gates

 

Planovergang der ulykken skjedde med pickup sluppen mangler avbryter. Men, presseoffiser av koalisjonen av svart fagorganiserte (CBTU), Raphael Albuquerque, forklarte at denne typen utstyr, som koster rundt $ 150 000, plasseres bare på planoverganger der høy flyt av kjøretøy, som dem installert i den automatiske BR-101, ved siden av Ambev, Extremoz og en annen på gode hyrde.

 

Raphael Albuquerque CBTU ansikter hærverk problemer i urbane områder hvor togene går av, inkludert tyveri av ledninger og utstyr av planoverganger.

 

I tilfelle av gårsdagens ulykke, ifølge ham, driveren gjorde alt som har sikkerhetsstandard, utløser buzzer og deretter reise med togets frontlykter slått på: «ingen lokomotiv leaves sentralstasjonen uten fyret og Horn til å virke».

 

For tilfeller der det er gates, Abbott sa den ikke har dette kravet i lovgivning, men la til at i alle PNs det er signal, med kors av St. Andrew, signalet «stopp», «look» og «Hør».

 

Ifølge Abbott, nasjonale trafikken koden også sier i sin artikkel 212, må hvilke drivere ta hensyn til planoverganger, i tillegg til fotgjengere. Lovgivningen gir prioritet til passering av toget, straffes med bot og peker på wpgu (CNH) sjåføren som bryter anbefaling: «er det samme måte en driver som skal gå gjennom et veikryss og gi prioritet til de som kommer fra høyre».

 

CBTU utfører minst fem pedagogiske kampanjer og forebygging av ulykker årlig, å være den viktigste bevissthet av barn og unge, med distribusjon av en tegneserie «Galleri på toget», med et ukentlig besøk.

 

Tilknytningen av jernbane selskaper i Rio Grande gjør Norte (Sintefern) trekker oppmerksomhet til det faktum at de gjeldende tog, som bare vekten av maskinen når 70 tonn, bringer mer sikkerhet å passasjer transport. Imidlertid banken advarer om at, med bruk av VLT, den såkalte light rail, sikkerhet bør være fordoblet av ulike aspekter