Arkiv

Guvenøren i RN varsler tiltak mot tørken.

Guvernøren kunngjør investeringer mot tørken.

 

Guvernør Rosalba Ciarlini kunngjorde i dag at Rio Grande do Norte vil motta R $ 250 millioner til investeringer i kampen mot den kraftige tørken i RN.  Ressursen vil bli investert i å utvide vannforsyningssystemet og andre tiltak. Begrepet av forpliktelser/hjelp er på ca R $ 108 millioner av dette beløpet ble undertegnet sist fredag, på møtet i styret i Sudene, som ble fulgt av guvernørene i nordøst og president Dilma Rousseff i Brasilia.

 

Neste uke har over R 42 millioner blitt undertegnet for vilkårene til hjelpe-prosjektet. Ifølge guvernøren, bør staten sende flere prosjekter verdt over 100 millioner reals, noe som tilsvarer det annonserte beløpet på $ 250 millioner. Midlene er føderale og ikke-refunderbare, dvs. lån skal tilbakebetales. Det er totalt 27 prosjekter, 18 av CAERN (vann), tre av statens Department of Water Resources og tre godkjente via DNOCS. «Disse prosjektene settes inn for å takle  tørke, dvs. tiltak er på mellomlang og lang sikt i et forsøk på å løse problemet,» sier guvernør Rosalba Ciarlini.

Tørken i RN skaper nå krisetilstander og bøndene har det virkelig hardt og har ventet på hjelp i flere måneder, men i Brasil «så rir man ikke samme dagen som man saler»?