Arkiv

Halv-maraton langs Via Costeira, ble en suksess.

Halv Maraton i Natal ble velykket langs Via Costeira.

 

Den fjerde utgaven av Halv Maraton i Natal ble en blockbuster for idrettsutøvere. Mer enn fem tusen løpere invaderte Coastal Highway på ettermiddagen lørdag for å delta i gateløp i Rio Grande do Norte. Den nye ruten ble godkjent av alle deltakerne og har alt blitt bestemt å  fortsette på samme sted i 2013. Som i tidligere år har paraibanos (folk fra Pariba) dominert alle kategorier i både kvinnelig og mannlig klasser. Med unntak av 10.000m kvinner, som ble vunnet av Cristina Alves da Silva, Pernambuco, som feide alle konkurentene av banen.

For arrangøren av Half Marathon,  Karlley Pondofe, er følelsen av mestring av arrangementet veldig viktig. «Det kreves en stor innsats for å organisere en så stor konkuranse. Men med hardt arbeid og svette av de nesten 300 personer som har jobbet her med maraton, kan vi klare en så stor begivenhet uten problemer.  Nå er vi allerede i gang med løpet for neste år «sa han.

Men Half Marathon er ikke bare gjort for de mest kjente løper-navnene. De aller fleste deltakerne er bare løpere som liker sport, mosjon og sosialt samvær. De er kvinner, menn, unge, gamle og noen respektløs deltakere, som stilte opp i festlige kostymer mens de passerte tilskuerene langs Via Costeira, til stor glede for publikum.

 

Trafikken, noe som kan bli et problem for organiseringen, var eksemplarisk. Befolkningen i Natal etterfulgte eksemplarisk anmodningen om å unngå denne veistrekningen på dette tidspunktet. Bare familiemedlemmer og støtte-apparatene, som ble spredt over hele fortauet av Coastal Highway, hadde flatene for seg selv. Hotellene, med sin støtte, satte opp telt og stoler plassert i sine innkjørsler, for å gi bedre komfort til fansen. Støtte fra kommunale Urban Mobility og staten Traffic Police Department, ga all nødvendig støtte for å hindre trafikkproblemer under det populære løpet.