Arkiv

Organisert kriminalitet innenfor drivstoff-sektoren i RN.

 Drivstoff kriminalitet innen RN.

Statens kontor ved aktor , har gjennom Special Action Group for bekjempelse av organisert kriminalitet (GAECO), utløste tidlig i går morges Operation Dribble.  Målet var å hindre en gjeng som målmessig handlet i kjøp og salg av drivstoff som foregår uregelmessig i Rio Grande do Norte.  I alt 87 fra Federal Highway politiet i delstatene Rio Grande do Norte, Piauí, Paraiba, Pernambuco og Sergipe, pluss 20 påtalemyndigheten har 22 inspektører i staten som overvåker skatteloven og 10 sivile og åtte politimenn kontrollerte skattbetalingen for ANP, disse slo til i en felles innsats mot 20 bensinstasjoner i disse distriktene i hovedstaden Natal og folkerike byer.

Emanuel Amaral sier at utstyr ble beslaglagt og ble tatt med til kontroll hos skattemyndighetene.

Gründeren i RN Alcivan Mendes som eier stasjonene som ble undersøkt i Operation Dribble og er oppnevnt av MP som leder av gruppen som undersøker mistanker om uregelmessigheter ved kjøp og salg av drivstoff på bensinstasjoner av ulike merker. Konsernet levere drivstoff på alle stasjoner i nettverket Alcivan, som har avdelinger i Natal, São Gonçalo do Amarante, St. Joseph Mipibu, Taipu, Extremoz og Mossoró. Ifølge opplysninger fra aktor Patricia Martins Antunes, ble GAECO gjennom skatteunndragelse kontroll på bensinstasjoner anklaget for å kunne selge drivstoff til en pris godt under markedsverdi, og dermed skape ubalanse for konkurransen i markedet.

Vedien av disse ubetalte skatter overstige R $ 7 millioner . Undersøkelsene ble  startet i 2010 og man har arbeidet med at påstått skatteunndragelse har skjedd siden 2005,» sier Patricia Martins. Hun sa at hovesakelig ble unndragelsene foretatt i Natal, men på ulike stasjoner utover i hovedstaden.

 

Av de fire arrestordre utstedt av domstolene, ble bare to fullført. De to arrestert Bruno Alexandre Mendes Correia, lederen for 30. september og flyselskapet Alliance, pluss konsernets advokat, João Maria de Barros Satyr. Ifølge MP, deltok Alexandre Bruno i forhandlinger om kjøp av alkohol drivstoff direkte fra fabrikkene, mens João Maria er mistenkt for å ha deltatt i driften av hele ordningen.

Teamet fra politiet/aktor som troppet for å arrestere i huset til  Alcivan Mendes i San Vale-distriktet i morgentimene i går morges, fant at fuglen var fløyet sin vei. Arrestordren er utstedt av Severino Fernandes Nunes, oppnevnt av MP som påtalemyndighet for «oransje» gruppe.

Ifølge aktor brukte Severino det falske navnet John Henry og presenterte seg som en partner i et ikke-eksisterende cateringselskap som ble  brukt som skalkeskjul  for å kjøpe og selge alkohol til bensinstasjoner. Residensen til «oransje» ligger i João Pessoa, en by som Alcivan har stengt hele 10 bensinstasjoner nylig.

Under drift i João Pessoa (PB), ble en mann som ble arrestert i henhold til informasjon fra MP / RN, han var ikke en del av selve konspirasjonen, men ble pågrepet i loven for ulovlig besittelse av våpen. I Natal har også flere personer blitt arrestert pga ulovlig våpen-besittelse i forbindelse med saken.

Disse deltakerne i svindelen, blir nå anklaget for å kjøpe drivstoff ulovlig direkte hos produsentene og må svare i retten for konspirasjon, ulovlig distribusjon av alkohol, drivstoff manupelering for bensinstasjonene, hvitvasking, forfalskning av offentlige dokumenter, en forbrytelse mot skattetaten, bruk av falske dokumenter, bestikkelser, feilrepresentasjon urettferdig konkurranse og skatteunndragelse.

Myndighetene opplyser at operasjon «Dribble» ikke er ferdig og at man har enda mye etterforskning å gjøre, særlig når det gjelder «de småfiskene» i svindelen og at også flere store fisker svømmer fritt enda. Men, myndighetenes kvern maler nok sent i Brasil, men den maler grundig når den først maler.