Arkiv

Kobber tyver på ferde.

Tyveri av kabel påvirker belysningen på Ponte Newton Navarro broen.

 

Belysningen på Newton Navarro Broen er delvis kompromittert på grunn av tyveri av rundt tusen meter kabel som ansvarlig for distribusjon av elektrisiteten til belysningen av broen. Ifølge offentlig belysning Institutt for kommunale Urban Services (Semsur) blir kabelen, til tross for at festet til underlaget av broen beskyttet av kabelrør, er den blitt ranet på høylys dag når lysene er av og det er ingen fare for å få  elektrisk strøm igjennom seg. » Det er en veldig dum handling av noen som ikke vet eller skjønner at operasjonen kommer til å frembringe problemer lokalt i dette området når belysningen blir borte på kvelden, sier direktør for avdelingen Joilton Barros.

Semsur fikk hjelp av sivilforsvaret Municipal Public Safety and Social Defense (Semdes) som organiserte en taktisk operasjon og fikk grepet en 14 åring på fersk gjerning, på ettermiddagen onsdag (14), han hadde 50 meter kabel i hendene. Han var i selskap med en annen mann som rømte ved å skjule seg i mangrovene på Redinha Beach.

På morgenen fredag (16) skal et team av teknikere og ingeniører til områdetsammen med  Semsur for å undersøke skadens omfang og begynne gjenoppbyggingen for belysningen på broen. «Så snart skaden er identifiserte og kartlagt vil vi  prioritere å gjenopprette en total belysning på Ponte Newton Navarro.

Det foregår et organisert tyveri av forskjellige typer kabler over hele Natal. Det gjelder egentlig alle typer av kabler, selv noen med full spenning på blir stjålet, ved at man først kortslutter kabelen slik at sikringene løses ut og deretter hogges kablene av bitevis for transport. Selv kappeskiver og motorsager har blitt beslaglagt fra slike grupper. Politiet tror at det er bakmenn som står bak som bruker/rekrutterer villige ungdommer til hærverket, men de passer seg vel for å kompromittere seg selv. Politiet er meget intressert i annonyme tips om disse bakmennene.