Arkiv

Den nye broen er fremdeles mørklagt.

De siste kabel tyveriene på broen, har forårsaket store tap av pengene til natalensere. På grunn av denne typen kriminalitet er gater, veier og torg nå ofte mørke om natten. Den siste saken på Newton Navarro broen nå på sist onsdag(14), der omtrent tusen meter kabel ble kuttet og stjålet, var ansvarlig for distribusjon av elektrisk kraft til belysningen på broen.

Alex Parte sier at  belysningen på Newton Navarro broen er kompromittert av tyver. Reparasjoner kan muligens være ferdig på en ukes tid sier Parte.

Siden da er broen «Forte-Redinha», som den kalles av befolkningen, blitt liggende i mørke. Dette mørket er bare ikke til plage pga de stjålene kablene som ikke muliggjør belysning, men bilførerene som passerer gjennom området må være ekstra årvåken for å unngå ulykker, spesielt med grupper av syklister.

I går morges var et team av teknikere og ingeniører fra departementet Municipal av urbane tjenester (Semsur) på stedet for å undersøke skaden. Ifølge undersøkelsen av sekretariatet, vil være nødvendig å kartlegge  broen for å vite hvor skaden er organisert i den elektriske delen av strukturen. «På mandag vil vi finne ut infrastruktur sekretariatet sine ansatte kan få tilgang til broens planer. Så snart vi har kartlagt den elektrisk del, vil vi igangsatt en utbytting av de skadde og manglende ledninger. Jeg tror at gjenopprettingen er gjort innen en uke, sa lederen Semsur, Luís Antônio Lopes.

I henhold til sekretæren, må dette bli finansiert med penger for den offentlig belysning og er en del av kostnadene ved vedlikehold av broen. «Verdien er ikke en katastrofal sum og ingenting som ikke kan betales av kommunen. Men vi er bekymret fordi dette har pågått hele tiden, ikke bare på brua, men på flere steder i byen. Og i tillegg til å generere skade for statskassen, det er en skade for befolkningens sikkerhet, fordi stedene blir mindre opplyst og fremmer vandalene og innbruddstyver, «forklarte Luis Antonio.

Disse problemene med tyveri av elektriske nettverksutstyr, vannpumper, lamper har lenge bekymret organer for publikum. I 2011 nådde antall forekomster av tyveri for utstyr av elektrisk nettverk for Cosern 459. Av dette totale var 313 bare i Natal. Mest stjålet varen er forlengelsen av lokal-kobling, en kabel som kobler til forbrukeren mot elektrisk nettverk. Distribusjon transformatorer, som er enheter som er laget for å transformere spenning på gjennomsnittlig 13.8 KV ned til lav spenning (220 V), kabler for høy og lav spenning i distribusjonsnett, er også av interesse for flere mange av tyvene og vandalene. De fleste er gjort for å få tak i kobber fra utstyret for så å selge det til skraphandlere.

Pumpene som brukes i buffer-dammer i hovedstaden er også målet for tyver. Og de er gjort i alle regioner, fra nabolag ute i periferien, til områdene i sentrale deler av byen sier Mason.

«Vi har nå ansatt et sikkerhets-byrå for å åpne en undersøkelse av disse tyveriene. De som stjeler gjør dette fordi det finnes en kjøper (heler) der ute som er villig til å kjøpe tyvegodset. Det er nødvendig for å finne ut hvem disse personene er og få en slutt på denne praksisen, «sa lederen for Semsur.

Dette er et veldig irriterende problem for befolkningen, for alle fortår at dette er med på å øke skatter og avgifter og at tyvene i bunn og grunn stjeler fra mannen i gata?