Arkiv

Offentlig transport under lupen i Natal.

Mistanke om svindel under budgivningen innen offentlig transport i Natal.

Man har nå satt søkelyset på de siste 13 årene , når det gjelder budgivning som har fastsatt leie av offentlig transport i Natal og dette er nå  suspendert ffrem til januar neste år. Avgjørelsen kommer fra dommeren  Martins de Macedo Filho. Her ønskes det nå svar på endel uklare momenter når det gjelder den nye budgivningen på offentlig transport fremover i Natal. Ifølge rettsforfølgelse av offentlig domene`s arv, skal man kontrollere kommunens måte å drive planlegging og ansettelser på når det gjelder utkastet til et anbud.

Studier utført av selskapet Workshop-ingeniører Consultores Associados Ltda, Sao Paulo, som baserer seg på en vanlig budgivning som vil koste R $.20 922,028 av offentlige midler. Man setter nå spørsmålstegn ved flere avtaler bakover i tid og vil undersøke disse med hensyn til svindel og korrupsjon.

Begjæringen også påpeker at det var ingen konkurranse, men heller en enkel direkte pris på budet, inngjerdet en modus av artikkel 23, element II i tillegg til nea «C» av 8,666/93-loven som regulerer prosessene for budgivning for kontrakter over $ 650 tusen. Han har registrert flere merkelige omstendigheter ved flere av kontraktene, blant annet omgåelser av gjeldene lover og regler som gjelder slike forhold.

Avisen Tribuna do Norte forsøkte i hele går å få en talsmann for myndighetene i tale, men nådde ikke frem, hverken på telefon eller mobil.

Definisjoner om dannelsen av et konsortium blant selskaper og linjer for kollektiv transport i Natal, vil du få nye konturer av på tirsdag under møte  i Association of Urban passasjer Transport selskaper (Seturn). På agendaen, er ifølge Augusto Maranhão, direktør for dettes kommunikasjon fra foretaket, blir verdsettelsen av oppføringen av to andre selskaper i gruppen allerede dannet av Guanabara, samlet og Santa Maria–som sammen har kontroll på om lag 70 prosent av all urban transportsystemer i Brasil. Saken via disse selskaper i byen Natal og Via Sul er innarbeidet og konsortiet vil nå inneha 88% av de 104 linjer som opereres.

Etableringen av dette konsortiet var annonsert i November 15de i republikken og til dags dato har Seturn ikke offisielt informert de kommunale urbane krefter for mobilitet eller til unionen arbeidere i veitransport i RN (Sintro). «Vi venter på en offisiell kunngjøring,» sa Harold Macdonald, assisterende utenriksminister Semob transitt, å man merker seg at det er to grunnleggende bekymringer: juridiske problemet og kvalitet i levering av tjenesten. «Vi skal konsultere justisministerens kontor i kommunen for å kontrollere posisjon på lovligheten av dannelsen av dette konsortiet».

Mangel på en offisiell uttalelse, rettferdiggjør Augusto Maranhão ved at dette ikke er noe offisielt ennå  er bare et forslag. Formålet med virksomheten er å redusere driftskostnadene, for eksempel kjøretøy vedlikehold og kjøp av reservedeler og drivstoff. Og i motsetning til hva som ble rapportert tidligere, så vil Seturn rette opp at man i begynnelsen sa at «konsortiet ikke ville være et enkelt firma, men at det vil være et operativt samarbeid».

Man snakker om store penger her når det gjelder saken sett bakover i tid; nærmere 922 millioner reals og alvorlige beskyldninger.