Arkiv

Flights til Argentina/Brasil er kansellert pga streik.

Flights mellom Argentina og Brasil er kansellert pga en streik.
Flyselskapene Lineas Aéreas Cielos de Sur Austral og Aerolineas Argentinas , har kansellert alle flygninger til Brasil og Argentina på grunn av streikenblant offentlige tjenestemenn, som nå er utvidet til luftfartsselskapene som er statlig eid i området. Det nasjonale byrået for sivil luftfart (Anac) sendte igår ut et notat som sier at de overvåker etterspørselen etter bistand for passasjerer med slike flyvninger som er berørt av luft selskaper i Argentina.Mangel på hjelp kan føre til bøter  på opp til R $ 980 millioner per flyging.

Ifølge Anac, må selskapet gi full assistanse, som forutsatt i loven av nº 141/2010, der streikerammede passasjerer som er  på brasilianske jord og påvirkes av streiken. For de som er på argentinske jord, så gjelde reglene i dette landet.

Ifølge Anac, må passasjerer som ikke føler at deres rettigheter blir vel ivaretattinkludert i deres rettigheter må ty til byrået som gjennom sine telefon-samtale center, gratis opplyser om rettighetene på både portugisisk, engelsk og spansk av 725 0800 nummer 4445.

Ved loven Nr. 141/2010, i tilfeller av kansellering, må selskapet tilby alternativer til brukere: tilbakebetaling av den fulle verdien av billetten inkludert alle skatter og under samme vilkår som billetten ble kjøpt gebyrfritt og tilbud om annet transport-tmiddel, når dette er mulig. Kontakt med argentinske Austral og Aerol i Brasil kan gjøres på 0800 000 nummer 5050. Myndighetene anbefaler passasjerer, som ikke ennå har blitt varslet om problemet, ringe flyselskapet sitt og bli orientert om situasjonen på sitt avreisested, før de tar seg til flyplassen.