Arkiv

Gatene i Natal vil bli overvåket av 30 nye kameraer.

Gatene vil bli overvåket av30 nye kameraer.

 

«Smil, du blir filmet» – Advarselen er vanlig i offentlige kontorer og handel generelt hvor det er private sikkerhetssystemer montert fast på veggene. Men så er ikke tilfelle når det gjelder gatebildet i Natal.  Det er ingen advarsler, men siden begynnelsen av denne måneden, vil 19 videoovervåkning kameraer observere hva som beveger seg i noen av bygatene. Ingenting unnslipper fast monterte linser på toppen av bygninger eller lysmaster. Frem til  Til begynnelsen av desember, så vil ytterligere 11 flere kameraer være i drift  og som vil bistå den kommunale vakt i kampen mot kriminalitet. Systemet er koblet til integrert Public Safety operasjoner (Ciosp) av militærpolitiet. Totalt, lagt til de allerede eksisterende kameraene i utkanten av byen, så vil Natal ha ialt 53 video-overvåkings-kameraer med utstyr.

Emanuel AmaralUma forteller at  f.eks. kameraer som er innstallert i Alecrim, har en rekkevidde på 15 og kan dreies og zoomes i alle mulige retninger.

Systemet implementeres av Municipal Public Security  (Bysikkerhetsutvalget) og det sosiale forsvaret  (Semdes). Bydelene Alecrim, Cidade Alta og Ribeira har allerede mottatt og montert det første utstyret. Noen av disse kameraene har rekkevidde på opp til 15 kilometer. «Med disse høyoppløselige HD kameraene, kan vi  identifisere, observerere handlingen av banditter eller hindre selvmord,» forklarte innehaver av Semdes, Carlos Paiva.

En av de første kameraer med HD-oversikten, ble installert i bygningen til Assembleia de Deus, Guds kirke i Alecrim og  kameraet er i stand til å fange bilder helt opp til den nye broen  Newton Navarro. Rett ved siden av utstyret på torvet i Gentil Ferreira, så er det mulig å video-overvåke av det kommunale Executive. Derfra, kan de kommunale vaktene sende bildene til Ciosp og gjennom radio advare  PM (militærpolitiet) om mulige overgrep eller slå alarm om f.eks. observert brann.

Installasjonen på de  30 nettsteder ble definert gjennom en analyse av forekomsten av vold nevnt i sikkerhetsbulletiner hos politistasjoner. Bildene blir registrert og lagret i en konfidensiell database og kan brukes hvis det er nødvendig for bevis for forseelsene f.eks. i rettsaker. «Stedene er definert som følsomme områder på spørsmålet om offentlig sikkerhet,» sa Paiva.

Selv om de fleste kameraer er allerede på plass, så er det ingen advarsler utstedt for forbipasserende om at kameraene allerede er tatt i bruk. Det finnes ingen kommunale lover om å måtte opplyse/veilede om emnet. I Sao Paulo,er det  siden 2003 en lov som ble godkjent og loven pålegger skilting om at området er kameraovervåket og at miljøet blir filmet. «Det er ikke slik i Natal. Det er ingen bestemt lov om dette  i Natal og personlig så synes jeg det er unødvendig med denne typen advarsel, sa» Carlos Paiva.

Innehaveren av Semdes rapporterer om at det ikke er satt opp advarseltegn om hvor kameraene står plassert. «En behøver ikke å ha bekymringer om dette. Det kan være at man  behøver det ved senere anledninger, men ikke nå «forklarte han. «Jeg ser ikke behovet nå. Kameraene skal hjelpe befolkningen. Hvis man ikke har lover mot slike kameraplasseringer, hvorfor trenger vi denne typen varsel da? «spurte han.

De 30 kameraene er utspredt i hele byen mellom stranden i Redinha helt ned til Ponta Negra stranden og overvåkes 24/7 av inspektører som er opplært til å bruke utstyret og man skal ha i bakhodet at alle kameraene har mulighet «til å se i mørke» da de har IR-muligheter. (infrarødt utstyr)

I løpet av 2013, vil byen ha hele 103 overvåkings kameraer i drift.

 

Natal har nå allerede et elektronisk overvåket sentrum og myndighetene sier at de har opplysninger fra andre byer om at en slik overvåking gir positive resultar med hensyn til kriminaliteten. Lovlydige borgere har ingenting å frykte fra dette systemet – det er lovbryterene som vi er på jakt etter – sier myndighetene i pressemeldingen.