Arkiv

Utkanter i Natal mangler vann.

Det er ingen vann i noen utkanter av Natal.

 

Til tross for investeringer som foretas av Caern (vannverket) i Natal i distributør nettverket, er det fremdeles en knapphet på vann som endrer den daglige rutinen for beboere, som nå er blitt avhengige av 20-liters beholdere med  mineralvann, til en gjennomsnittspris på R $ 3.50, for eget forbruk. På gaten Capitão Mor Gouveia så sliter beboerene med hyppige perioder uten vann og denne ergrelsen har nå pågått i over en uke sier beboere i området. Han påkallte avisen Tribuna do Norte sin oppmerksomhet  i går morges, men senere på dagen så ringte han tilbake og opplyste om at de hadde fått vann i kranene på nytt. (for hvor lenge?)

Peter Silva som er en beboer fortalte at  vanligvis kommer vannet  en dag, men andre ikke, «men det har vært tider da vi har vært uten vann også i lengre perioder (uker) sier han.  Heldig er naboen min som har en diger vanntank på toppen av huset sitt sier han misunnelig.

Selgerene av flaske mineralvann går fra dør til dør og man ser daglig folk med trillbører fulle av 20 liters vann-dunker i hele området. God business for noen, men ruin for andre.

Mangel på regn i RN reduserer nå nivået av grunnvannet og dette igjen affiserer mange av brønnene som CAERN pumper ifra, sier selskapet i en pressemelding til media. Hele grunnvannspeilet i Stor-Natal er nå påvirket av denne tørken og er lavere enn på lenge.

Flere nye prosjekter er i drift for å skaffe RN mere vann og endel midler er nå blitt kanalisert fra føderalt hold for å få fortgang i vannproduksjonen i RN og Natal. Verst går det ut over bøndene og mange har allerede måttet slakte hele buskapen sin pga en generell vannmangel.  Militære tankbiler jobber døgnet rundt med å levere vann, men det monner så alt for lite i et så stort område hvor alle skriker fortvilet etter mer vann.

Myndigheten håper derfor at folk kan bli flinkere til å spare på vannet og å droppe f.eks. bilvask annenhver dag etc.?