Arkiv

Kjempegodt billettsalg til Confederation Cup i 2013.

 Brasil har allerede solgt 74.000 billetter til kampene under Prøve VM – 2013. (Confedration Cup)

På den første dagen i salg av billetter til FIFA sin Confederations Cup 2013 (prøve VM) ,så er  74 tusen billetter allerede blitt solgt. Ved statistikken som er offentliggjort i går av Fifa, har etterspørselen vært helt historisk. De mest etterspurte oppføringene var for åpningen av turneringen i Brasilia og til finalen i Rio.

Castelão Stadium i Fortaleza vil få en av kampene i den innledende fasen av denne turneringen.

Billettsalg for Confederations Cup, turneringen som altså skjer i Brasil i forberedelse til 2014-VM, begynte onsdag morgen. I denne første fasen, markedsført eksklusivt for eiere av Visa kredittkort, en av sponsorene av Fifa, og foregår bare gjennom nettstedet.

Den enorme etterspørselen etter billetter på den første dagen forårsaket en del forsinkelse i den elektroniske innkjøpsprosessen. I tillegg et teknisk problem som har forhindret noen kunder, ifølge til Fifa, kun 165 personer ble berørt, men feilen ble raskt løst.

Den eksklusive salget til Visas kunder gjalt bare i går og frem til 30 November. Det er i alt hele 830.000 billetter til salgs for de 16 kampene. Senere vil  markedet vil være åpen for alle interesserte, mellom 3. desember og januar 15de, men vil også bli gjort på Fifa-nettsiden.

Confederations Cup spilles fra 15 til 30 juni neste år. Av de åtte deltakende lag, er syv allerede tatt ut: Brasil, Spania, Italia, Uruguay, Japan, Tahiti og Mexico, så nå mangler bare den afrikanske mesteren. Trekningen for grupper av turneringen vil finne sted den 1 desember.

Spillene vil finne sted i byene i Brasilia, Rio de Janeiro, Recife, Fortaleza, Belo Horizonte og Salvador, med tre kamper hver, med unntak av hovedstaden Brasilia, som bare vil få start-kampen under åpningen av turneringen.

Natal er dessverre helt ute av bildet pga de store forsinkelsene under byggingen av den nye Dunas Stadion, som ikke rekker å bli ferdig til denne populære turneringen – dessverre.