Arkiv

Åtte byer i RN står i fare for å bli rammet av en Dengue-epedemi.

Åtte byer av RN er utsatt for en Dengue epidemi.

Åtte kommuner i Rio Grande do Norte står i  fare for å kunne ha en epidemi av Dengue feber på døren til enhver tid og det verste området er feltet rundt i nordøst-regionen i 136 km. fra Natal. Med land infeksjonsindeks på 12,1%, så deler dette området fjerde plassen med Capernaum/BA i rangeringen av de verste stedene i Brasil. Informasjonen er fra Helsedepartementet og har saldo ark utgitt i går i Brasília. I år, har den føderale regjeringen utvidet forskning på Dengue feber og brukt LIRAa-Fast indeksen ved undersøkelse av Aedes aegypti infeksjonen holdt i 1,239 kommuner.

På listen over risiko-områder er også Santa Cruz, São Paulo do Potengi River, Jardim do Seridó, Mossoró, Parelhas, Brejinho og ca. 400 tusen innbyggere som bor i disse byene. Undersøkelsen omfatter varselet om kommunene Ceará-Mirim, Caicó, Cruzeta og Wattled Bladhøns. Ifølge data utgitt av State Department of health, før oktober 6, hadde Rio Grande do Norte varslet 31,548 mistenkte tilfeller av dengue, av hvilke bekreftede er 11,210.

Under presentasjonen av undersøkelsen, sa helseminister Alexandre Padilha, laget et varsel for nye ordførere ikke overse tiltak for forebygging og kontroll av dengue. «Vi gjør et varsel og en søknad til de kommunale ordførerne, i denne overgangsperioden, glem ikke å gi kontinuitet til tiltak for å bekjempe dengue. LIRAa er en art av dengue i fotografering, men risikoen vedvarer og handlingen bør være fordoblet i denne perioden av økt forekomst av sykdommen, «sa statsråden.

I Brasil er 77 kommuner i fare for en epidemi. «Varselet fortsatt. Faren for en epidemi av sykdommen vedvarer «, vurdert sekretær for helse overvåking Jarbas Barbosa. I alt er 12 byene i landet på risiko eller varsel for sykdommen.

 

Som en del av tiltak for å bekjempe dengue feber laget Helsedepartementet også 450 tusen kopier distribusjon (lomme og skrivebord) risiko klassifisering av pasient med dengue feber. Dette instrumentet har helsepersonell flere innretning for omsorg og veiledning til pasienter. Opplæringen ble også gjennomført i stor skala, helsepersonell, gjennom strategi «Dengue i 15 minutter». Trening fremmer kunnskap om helsepersonell ved fjernundervisning Open University Health System (Unasus).