Arkiv

VM-2014 – Valcke besøker Curitiba

Valcke besøker Curitiba og er imponert over prosjektet.

FIFA generalsekretær Jérôme Valcke, var i går i Curitiba for å overvåke fremdriften ved arbeidene i byen for å være vert for fotball VM 2014. I går besøkte han Arena da Baixada, ledsaget av Sports Minister Aldo Rebelo, og medlemmer av den lokale organisasjonskomiteen (KOL), den tidligere Bebeto og Ronaldo og sa seg å være meget fornøyd med utformingen.

Jérôme Valcke besøkte alle sektorer og roste dekning, utformingen, beliggenhet og servicevennligheten.

«Vi ble fortalt at  i dag (tirsdag) så er arbeidet ved stadion meget  godt i gang. Det skal bli storslagent å betrakte scenen når de 45 tusen menneskene er på plass på den nye arenaen. Denne dekningen er fabelaktig, i tillegg til å være en god løsning for div. forskjeller i klimaet. Jeg er imponert med prosjektet og den totale løsningen, sa»Valcke.

Arbeidene ved Baixada Arena begynte allerede i oktober i fjor, i et kommunalt vedlegg til stadion-planene, som da ble stengt etter 2011-sesongen. Første skritt ble tatt for å legge nytt dekke og endring av sitteplassenes stoler,  men en forsinkelsen å skaffe en BNDES finansiering i første linje, forsinket midlene og hele renoveringen av stadion.

TALL

I begynnelsen av August i år var ifølge prosjektledelsen, over 45% av arbeidet fullført, et tall som steg til 52% i slutten av oktober og er nå på 52.39%.  I mars, for åtte måneder siden, indikerte teamet tall for paranaenserene som at 42%  bare var oppnådd i et gjennombrudd på bare 10 prosent poeng siden da. Og en forsinkelse i prosjektets tidsplan vil derfor eventyre planene om en deltakelse for Baixada Arena i Confederations Cup dessverre.

Valcke, som er i Brasil med sitt følge, valgte også et besøk rundtomkring i landet pga kartlegging for Federation Cup til neste år.

I  Curitiba fikk generalsekretæren i FIFA møte  «Hibribus», en hybrid buss drevet av to motorer, en elektrisk og den andre bruker energi som biodiesel og understreket behovet for flere slike bærekraftige prosjekter for World Cup 2014.

«Når du organisere et arrangement som dette, er bærekraft er en klar forutsetning for prosjektet. Vi trenger å vise oss frem for verden og vi investerer mye i nye arenaer og på økt mobilitet, så vi trenger derfor også å tenke på etter-virkningen på Brasil og resten av verden. Vi ønsker en grønn Cup og dette er et problem som vi anser løst utifra  kandidaturen til dette flotte landet og også noe som vil gå i arv til dem som kommer etter oss,»sa Valcke.