Arkiv

Natal mangler R 80 millioner til sikkerhet VM-2014!

«Politiet trenger R $ 80 millioner til VM-2014».

 

 

Statssekretær for offentlig sikkerhet, den føderale representanten Doug da Rocha, sier at det blir en utfordring som vi trenger å overvinne de neste månedene for å skaffe tilveie R 80 mill.  i løpet av de neste 12 månedene som er øremerket for sikkerhet. Dette er beløpet som det er beregnet å koste vedrørende å operere sikkerheten som trengs for VM-2014 i Natal. Konfrontert med den allerede økonomisk vanskelige situasjonen for  staten RN, så innrømmer han at veien ut av problemet er å gjøre et banklån. «Det er et behov og mål som vi bare må godta,» sa statsråden, man må merke seg at «det er ingen regjeringen som kan overse  sikkerhetskrav som er etablert av FIFA. Så tidlig somallerede i 2013, ifølge ham, vil regjeringen ha nødt til å, ansette minst 350 sivile politimenn og innen utgangen av neste år, så trenger Natal å forberede en ansettelse av minst ett tusen nye military police».

Alex RégisAldair da Rocha, sekretær for offentlig sikkerhet og sosiale forsvar: vi hadde noen investeringer, men alle av dem er basert på avtaler med den føderale regjeringen, laget i 2009 og 2010, vi kjører nå på 2011 og 2012 versjonen, så disse avtalene forfaller lenge før VM-2014.

I et intervju med avisen Tribuna do Norte RIBUNE ble sekretæren også presentert for spørsmålet om kriminalitet og økningen i vold. Erkjenner du at; » at du ikke lenger kan utsette etableringen av drap divisjon i Rio Grande do Norte» og innrømmet en negativ statistikk for politiets arbeid: «bare 5% av tilfeller av drap blir registrert som endelig oppklart innenfor rammen av kriminalitet. Grunnene til at man tilskrives dette er pga  «operative vanskeligheter, mangel på personell og mangel på juridisk og politiets trening og teknikk».

Jeg bekjenner at vi ikke har hatt det greit i 2011 eller i 2012. Vi har bare utført det svært nødvendigste arbeidet med sikkerheten i RN dessverre.. Grunnen er uten tvil,  den økonomiske krisen som vi går gjennom og passerer staten.

Myndighetene erkjenner at de ligger langt på etterskudd når det gjelder å ivareta sikkerheten til befolkningen i staten RN.

Det samme gjelder for direkte bankran, ran og sprenging av minibanker? Dette har viste en urovekkende tendens i statistikken for de siste årene.

Rundt 80% av kriminalitet ved drap, er knyttet til narkotika handel og bruk av narkotika. Det viser seg at narkotikahandel innebærer tyveri, overfall, fordi stoffet innebærer at man bare må ty til alle metoder for å få de stoffene som misbrukeren trenger og de skyr ingen hindringer i så måte helt opp til drap, som er endepunktet. Man ser utviklingen av store gjenger på opp til 15-20 medlemmer som slår til mot småbyer med bare 1 eller 2 politimenn på vakt og det blir et rent selvmord om disse setter seg til motverge.

Så en opprettelse av et spesiellt politi/kriminalpoliti omtrent som STP i Norge nå bare tvinger seg frem i RN, men pengene til dette mangler fullstendig og så kommer altså de R 80 mill. på toppen av det hele som trenges til VM-2014.

Dette blir ikke lett for stakkars RN og man håper nå i det lengste på at føderale krefter i Brasilia snart erkjenner at den lille staten i nordøst trenger økonomisk hjelp – og det fort?