Arkiv

Dårlig nytt for økonomien til Natal.

TEC ber om retur av $ 20 millioner reals for den nye broen.

Fem år etter at den ble bli innviet, er Newton Navarro broen fortsatt årsakgrunn til en kontrovers i det brasilianske rettsvesenet og dette uføret er ikke noe hyggelig for samfunnet. Det omtales minst tre tilfeller av overprising vedrørende  beløpet for byggingen av broen. I flere ulike tekniske rapporter som er tilgjengelige, kommer det frem at det er uten tvil at Newton Navarro broen har belastet noe av kostnaden på skattebetalernes lomme-penger, mer enn de bør, selv om det er betydelige forskjeller på den endelige verdien av dette beløpet. Den nyeste versjonen av saken var oppe i Revisjonsretten av staten som sendt rapporten om påståtte uregelmessigheter og man venter nå på oppfatningen av det offentlige kontor hos aktor og hos ECA. Den endelige rapporten påpeker en «mark-up» på mer enn $ 20 millioner og rapport om en erstatning for denne verdien.

 

Revisjonsretten for den tekniske ferdig rapporten til staten om påståtte uregelmessigheter, gjelder for konstruksjonen av broen Newton Navarro og statsadvokaten på Revisjonsretten gjennom aktor Thiago Guterres, vil i desember sende inn sin mening om saken. Etter dette stadiet, bør rapportør Chouaib sette prosessen for retten til et plenum av retten. Hvis aktor påviser at påstandene om at dommmen av revisjonen i regnskapet for broen er riktig, så skal man jobbe videre med saken som en stor overprisingskandale,  med verdier i millionklassen. Den endelige rapporten påpeker således en «mark-up» på mer enn $ 20 millioner i Newton Navarro bridge saken. Det anbefales også at tiltalte straks må returnere verdiene til statskassen.

En slik tilbakebetaling innebærer ytterligere store økonomiske problemer for RN og Natal, da økonomien allerede er nede på et bunn-nivå og store utgifter som lurer i sivet og som ikke kan bli satt til side i regnskapet. Byen Natal kan i verste fall få store problemer med sin stilling som en av vertskapsbyene i fotball VM – 2014?