Arkiv

Dårlig med Jul og Nyttårsfeiring i Natal.

Natal uten Julefeiringer og Nyttårsfeiringer.

 

Vi skriver Desember på kalenderen og nyttårsfeiringen i Natal er ennå ikke er definert. Tvert imot, så er det lille informerte håpet om å få en fin julefeiring i hovedstaden, døende for hver dag. F.eks. i går kveld, informerte direktøren for det kommunale ballett og dans Center, at man dropper fremføringen av » Nøtteknekkeren», som var planlagt fremført på dagen 11 desember i hovedstaden.

Showet vil ha vært det eneste tilfelle av kommunal julefeiring i Natal 2012, men nå er det også dessverre kannsellert. Men uten de gitte ukjente ressurser for å lage kostymer, sette opp scener, formidling til media, har altså leder for balletten valgt en sletting av presentasjonen.

«Fram til i dag (i går)  hadde vi ikke fått noe bekreftet. Det fantes ingen penger til personalet, eller for scenariet. Til tross for litt sponsing så kommer man ikke i mål og man må bare se i øynene at showet ikke er økonomisk levedyktig nå rett før «deadline». Vi måtte ha fått R 10.000 reals opp på bordet straks, for å kunne redde showet, opplyserAnízia Marques.

De 36 danserne, pluss noen ekstra har øvet til showet siden August måned. Alle var svært misfornøyd med kannselleringen av showet. «Fremførelsen ville ha vært på tirsdag (11.desember) og Anízia har arrangert et møte idag med balletten, for å offisiellt opplyse om kanselleringen. Fra starten visste de at vi trengte  penger for å kjøre showet, hovedsakelig fordi det ville være på Riachuelo, pga en større plass som trengs for et så stort show også med de forskjellige scenarios av Alberto Maranhão. Til tross for mange løfter om økonomisk støtte, så fungerte dette ikke i praksis dessverre, klaget de skuffede danserne.

President for Funcarte, Camila Krab bekreftet at for nåværende, er det ingen flere programmer planlagt mot slutten av året 2012. «Vi kjørte så hardt vi kunne bak kulissene, men det var ingen bevegelse hos de nødvendige  sponsorene. Det eneste vi ville ha egentlig, var «Nøtteknekkeren», men nå har vi ikke den heller lenger. Vi godkjenner nesten utelukkende Jule- prosjektet i departementet for kultur om mengden av midler, men når det var ingen interesse fra sponsorer, så var toget kjørt», sa hun.

Nyttårsaften

Kommunen Natal har fortsatt  ingen innstillinger om en feiringen for begynnelsen av det nye året 2013. Sekretæren for turisme prøver å koble sammen en feiring med privat sektor for å hjelpe i realiseringen av Nyttårsaften,  men har så langt ikke fått noen respons.

Elisa Elsie Nem opplyser at selv de tradisjonelle fyrverkeriene er foreløpig temmelig usikkert.

«Vi prøver febrilsk å kontakte privat sektor, turistnæringen og foreninger og institusjoner for å se om de kan hjelpe oss med attraksjoner og nyttårsaften partyet. Ordføreren sa at vi prøvde å gjøre dette på den måten, hvis vi bare kunne finne interesse hos motparten. Jeg har planlagt et møte i neste uke, som vil vise om det ervellykket eller ikke. Så det er de som  vil bestemme, «sa sekretæren for turisme, David Badman.

Den sørgelige økonomiske stillingen til kommunen Natal, begynner nå å fremvise kjedelige effekter som har som mål å spare penger til enhver pris for tiden – dessverre.