Arkiv

Den nye broen bare til besvær.

Når den nye broen over elven Potengi var ferdig i 2007, så ble det lovet over 90.000 nye arbeidsplasser knyttet opp til dette prosjektet + en masse gull og grønne skoger. I årene etter fullføringen det så har det istedet gått bare nedover med antall arbeidsplasser i natalregionen og omtrent ingenting som ble lovet av store ord og fett flesk har hittil blitt innfridd – slik som myndighetene forespeilte befolkningen. Over 100 nye turist-prosjekter som skulle startes opp langs nord-kysten skulle bringe inn store summer av investeringer og for ikke å nevne alle de nye arbeidsplassene som disse prosjektene skulle kaste av seg. Idag ligger mesteparten av dette bare i ruiner og skaper heller besvær for de kommunene det gjelder – istedet for innkomster og arbeidsplasser dessverre.

Og som ikke dette er nok, så står nå kommunen i fare for å tape en rettsak mot føderalstaten vedrørende overprising og korrupsjon under prisingen av de forskjellige prosjekter under bygging av broen og kanskje må betale tilbake hele 20.millioner reals – penger som den bunnskrapte kommunekassen og RN ikke innehar.

Nei, den nye broen har ikke levd opp til forventningene som ble forespeilet under byggingen av denne fine broen. Det eneste den kan brukes til for tiden, er på prospektkort for byen Natal, for der kommer den riktig til sin rett?