Arkiv

Natal sliter med å kunne gjennomføre den urbane mobilitets-lovnaden for VM-2104.

Natal vender alle stener for å skaffe tilveie penger til programmet for mobilitet  under VM-2014.

 

Rådhuset i Natal (kommunen) har nettopp vunnet seg en dyrebar tid for å være i stand til å ta rollen som for de  urbane mobilitetsprosjekter med budsjetterte på R $ 338 millioner, i forbindelse arrangementet  2014-VM. Med hjelp av et overgangs team, ledet av av Carlos Eduardo Alves (PDT), har kommunen nå lykkes i går i Brasília å overføre midler fra prosjekter som ligger under vekst i akselerasjons programmet (PAC) PAC Cup 2. Med dette, hvis det lar seg gjøre under de rådende byråkratiske og finansielle quirks som binder strukturer til å være reist med fokus nesten utelukkende på sportsarrangementer. På den annen side, sikrer man evner/muligheter, som ellers under de nåværende magre økonomiske tider og muligheter, ville være nesten ugjennomførlige i Natal. Andre PDT medlemmet er i den føderale hovedstaden som  fremtidige Sekretærer for selskapets ledelse, som Virginia Ferreira (planlegging), Justina Iva (utdanning) og Elequicina Santos (mobilitet).

Junior Santos mener at bygging av en helt ny bro ved siden av tomt nr.1 er en nødvendig del del av de urbane tiltakene for mobiliteten  for Copa VM i 2014.

I de to dagene som de forblir i byen, hadde delegasjonen selskap av Senator Paulo Davim (PV) og fru Fatima føderale Baloch (PT) under besøk i departementer, organer og sekretariatene hos den føderale regjeringen. Det er en forventning at hele $ 338 millioner, som danner kontrakter som nå er formalisert i minst fire år, kan frigjøres i de kommende dagene. Caixa Economica Federal (CEF) – som sponser bankfinansiering – vil ikke lenger låse dette beløpet til kommunen og etter hele denne tiden å kunne kreve depositum på verdier, vil bare være mulig etter oppløsningen av de uavklarte spørsmål i hovedstaden Brasila sammen med Directoratet for kontrakter (Cauc). På initiativ fra en overgang av lag for den nåværende og fremtidige administrasjoner fikk byen en mulighet til å foreløpig suspendere rettslige uregelmessigheter i Cauc.

«Vi besluttet pendency av departementet for turisme og velferd vil kunne bli løst i morgen (i dag). Etter at vi deretter vil være i stand til å motta hele beløpet av lånet » og feire overgang, sier  team koordinator, Carlos Eduardo, Virginia Ferreira.  Under en ekstra kontakt, i går var Minister for Velferd, Garibaldi Alves, som var ansvarlig  for dagens oppløsning av sertifikatet med fokus på sosial regularitet (CRP) i prefekturet.

Hvis denne løsningen går i boks, så vil Natal likevel være istand til å kunne oppfylle sine forpliktelser innen for sektoren for urban mobilitet frem til VM-2014 går av stabelen.

Det jobbes nå hektisk for å få i orden alle papirene som må endres juridisk pga en omdiregering av offentlige midler i forbindelse med en slik løsning og alle holder tommelene for at Natal for endelig lov til å utføre dette juridiske krumspringet for å muliggjøre alle byggeprosjektene i forbindelse med den urbane mobiliteten unde VM-2014.

Det haster nemlig veldig nå – man har liten tid til rådighet og absolutt ingen tid til ørkesløse diskusjoner om spissfintligheter på et juridiskt plan. Nå gjelder det faktisk at hele æren til Natal som står på spill? VM-2014 er en begivenhet som er alt for viktig til å miste for hovedstaden?