Arkiv

Arbeidet på by-parken vil fortsette under den neste administrasjonen.

Arbeidet på By-Parken fortsetter.

Det viktige arbeidet på by-parken til arkitekten Oscar Niemeyer i Natal-City Park-vil fortsette under den neste administrasjonen. Garantien ble gitt i går av ordfører-utvalgte Carlos Eduardo, som har utstedt et notat som forteller at arbeidet fortsetter på denne fine parken som ble delvis åpnet 21 juni 2008, fire måneder før politikeren Stephen de Souza, ble etterfulgt av et nytt prefektur. «Vi vil gjenopprette arbeidet og skal sørge for at befolkningen igjen kan  glede seg over denne flotte plassen og se til at utførelsen fra denne store arkitekten kan bli verdsatt av natalenses», sa han.

Arbeidet med fullførelsen av parken rundt 2008, resulterte i flere kontroverser om midler til driften og sluttførelsen av parken og endte opp med at dette fine området ble nedstengt for publikum pga denne krangelen.

I tillegg til byparken, har arkitekten Oscar Niemeyer produsert minst fem prosjekter i Rio Grande do Norte. Noen av dem har aldri forlatt papiret mens andre har blitt helt forlatt.

Ifølge Fundação Oscar Niemeyer, ansvarlige for  prosjektene og planer innen RN, men som aldri ble bygget, er hovedkvarteret til ABC Futebol Clube, Seaside Palace Hotel og hovedkvarteret til Alcanorte-RN.

I tillegg til disse var den Niemeyers kontor ansvarlig for designet av  «Monumento Marco de Toros», i byen av oksen-RN, i 1998; og «Nativity», i Natal-RN, også i 1998. ABC hovedkvarter ble bygget, men ikke etter planene ifølge modellen tegnet  av arkitekten.

Blant de største prosjektene av arkitekten i  Potiguar sine landområder, er nok den mest fremtredende av alle, nettopp denne byparken. Lokale reformer og arbeid på parken har likevel ikke fastsatt noen endelig  dato for ferdigstillelse. I fjor, var det en oppsigelse av kontrakten mellom det kommunale miljøet og urbanisme (Semurb) og det strukturelle selskapet for bygninger og prosjekter. Parken ligger mellom nabolagene i Candelaria, Cidade Nova og Pitimbu og ble delvis innviet i juni 2008, men mangler fortsatt flere tilleggsprogrammer. Observatoriet, den største turistattraksjonen i parken, trenger nå reparasjoner. Heisene ble fjernet tidlig i fjor og har ikke blitt erstattet. Ifølge City Institutt for public works og infrastruktur (Semopi) må prosjektet nå tilføres R $ 2 millioner for å ikke bli bli stoppet på nytt.

Dom Nivaldo Monte parken dekker et område på 64 hektar. Den ble åpnet i to trinn: 21 juni 2008, ble åpnet for publikum hendelsen Auditorium, biblioteket, hendelsen square, promenaden og skolemiljøet. I November, på den 14de, var turen kommet  til minnesmerket over byen. Strukturen dekker to parkering (øst-vest), fem asfalterte stier (6,5 km), fire bygninger av bad/toalett, bibliotek, auditorium, miljø-senteret, et utdannings-senter, et tolv-etasjers monument, minnesmerke over byen og observatorier.

Hele denne fine parken vil bli et flott rekreasjonssted for hovedstadens befolkning – om den noensinne blir ferdig???