Arkiv

Politiet bryter opp stor kortforfalsker-liga.

Gjengen som kunne ha klonet 100 tusen kort.

RN Civil politiet brøt opp i går en utspekulert gjeng som spesialiserte seg i  å klone kredittkort og opererer i minst fem stater. Aksjonen ble utløst i morgentimene i går og resultert i pågripelsen av 19 mennesker og for å oppfylle 32 ransakingsordre for søk og beslag. Ifølge representanten Julio Costa, var beslaglaget på ca 100 tusen kredittkort-emner, skrivere, materiale til å «produserere» hjemmelagede kort, blant andre elementer. Anslaget er på at bare i år har gjengen  forårsaket et tap på R $ 3 millioner for bankene.

Alex Régis en av mistenkte, Jose Tavares de Miranda, ble pågrepet hjemme, i nye Glasgow. I alt 19 mennesker ble detidasUm av mistenkte, Jose Tavares de Miranda, ble pågrepet hjemme, i Nova Parnamirim. I alt ble 19 personer arrestert uner fellesaksjonen igår.

Ifølge Júlio Costa, som har utført forskning i forbindelse for firmaet Ben-Hur Cirino de Mannering, så har gjengen vært under etterforskning og vært overvåket siden mars i år. Det er fire sentrale punkter i gjengen, alle uavhengig av hverandre og med godt definerte roller. Politiet har en overbevisning om at svindelen har fpregått i minst; Paraíba, Alagoas Pernambuco og São Paulo + Rio Grande do Norte. Undersøkelsene fortsetter for å utdype helt hva som har blitt oppdaget og tiltalen kan enda øke.

Aktivitetene til den utspekulerte gjengen besto i å samle inn sensitive data, produksjon av klonede kortene, kjøp av produkter med disse falske kortene og påfølgende salg til-mottakere. I Rio Grande do Norte, så var kjernen i gjengen spesialisert på å samle inn data og lage hjemmelagede falske kredittkort. I Sao Paulo foregikk  det salg av materiale som er nødvendig for å produsere de klonede kortene, for eksempel hologrammer og magnetiske striper. Júlio Costa mener at akkurat denne kjernen i gjengen, har gitt materiale til alle Brasil. «Vi har bevis som knytter folk som er arrestert i São Paulo til gitt materiale i flere av medlemsstatene,» påpeker han.

Det var et nært samarbeid, ifølge Civil politiet, med minst tre ansatte i et Hypermarked som ligger på avenida Prudente de Morais, som hadde til oppgave å samle inn sensitive data. I stedet for å bruke de allerede kjente «chupa-cabra» metodene etc., så installerte gjengen i stedet et virus på datamaskiner i supermarkedet. Dette viruset kopierte så  dataene på kredittkortet til eieren på kjøpstidspunktet og sendte disse dataene via e-post til en annen datamaskin, som stod plassert hos gjengen. Ansatte på supermarkedet mottok, ifølge politiet, ca $ 50 for hvert kort som ble klonet. Medlemmer av gjengen klarte på denne måten å skaffe seg med hjelp av svindelen, mellom  R $ 20.000 og $ 30 000 per måned.

Siden produksjonen av kort var avhengig av tilførselen som kom fra São Paulo, så ble viruset som er brukt til å samle inn dataene også «importert» i RN og  Pernambuco. I hjemmene som ble ransaket ble det funnet USB-penner med virusprogrammet +  hologrammer (sølv symbolet som er trykt på kortetene), blant andre ting. En annen del av ordningen innkluderte ansatte i en  Bank, som også ble arresterte.

Ifølge Júlio Costa, var omtrent 40% av de ansvarlige for kloning kort svindel i Rio Grande do Norte direkte koblet til den arresterte gjengen i går. Det er mistanke om at svindlerene har holdt på siden 2007. Hvis de blir siktet, kan gjeng-medlemmer bli anklaget for svindel, forfalskning, underslag av varer og konspirasjon og kan vente seg saftige fengselstraffer.

Det Sivile Politiet som kom på sporet og oppdaget gjengen, opplyser at fremdeles er det på åtte kjente personer utstedt en arrestordre som ennå ikke er ikke er foretatt.Man antar at disse er på flukt fra politiet og har forlatt området.

En av medlemmene  ble arrestert i Santa Cruz og ifølge informasjon fra det sivile politiet var han ektemannen til en valgt kjent politisk  nestleder i byen.

Blant de tiltalte vurderte man de mest aktive i den pågående svindelen i Rio Grande do Norte , i henhold til sivile politiet, Justin Henry Napper, Lander Charle Valentine, Dimanche Barros, blant andre.

NB! Merk!

Når det gjelder deltakelsen av ansatte i en Hypermarked i denne svindelen, så sendte selskapet ut følgende melding til media i går ettermiddag:  «Bompreço står for sikkerheten til sine kunder og ansatte og teller med moderne teknologiske systemer og interne prosedyrer som sikrer personvernet og beskytter forbrukerenes data. Med hensyn til det faktum og rapporterer som knytter svindel-nettverket til hypermarkedet, understrekes det på det sterkeste at vi sammarbeider 100% med politiet i denne saken.