Arkiv

Chiclete com Banana og Asa de Aquia drar stort publikum på Carnatal.

ASA de Águia og Chiclete com Banana drar store folkemengder.

 

Den andre natten av Carnatal 2012 var preget av animasjonen fra feststemte i blokker, tribuner, hytter (camarotes) og «popcorn» rundt byggeplassen til Arena das Dunas.  Med det største publikum som ble registrert på den første natten, så inkludert fredag av festivalen også tilstedeværelse av såkalte store «dinosaurer,» som Axe, Bell Marques, Chiclete com Banana og Durval Lelis, Asa de Águia og disse trakk et stort publikum av fans. Guvernør Rosalba Ciarlini deltok på arrangementet og sirkuleres gjennom hyttene (camarotes). Den første blokken til å innta avenida Prudente de Morais var Chiclete com Banana. Dette innslaget/ artiet var planlagt å starte kl 19:00, men de første akkordene av gitarene ble hørt derfra først 40 minutter senere. Noe som irriterte de feststemte som «pakket inn» denne blokken. Bell Marques sin bandleder badet hallen i sin revy med sang klassikere som er tatt fra denne etablerte gruppens karriere. Ledsaget av nesten fire tusen feststemte medlemmer i denne «pakken» så lød det meget bra.

Animasjon av offentligheten som deltok på festen ble fornyet i hver attraksjon/blokk som gikk ned midtgangen av festlighetene. Etter Chiclete com Banana som kom de populæreste bandene i Brasil som perler på en snor og de den store feststemte massen formelig frydet seg og sang med artistene – ord for ord!

De tileisende gateselgerene helt fra Recife i sør til Fortaleza i nord fikk solgte sine varer og de fleste var meget fornøyde med omsetningen, selv om noen var misfornøyde med plasseringen de var tildelt av kommunens folk. Øl, kylling, pizza og caipirinhas gikk unna som varmt hvetebrød i store mengder til alle de titusener av feststemte mennesker som festet hele natten igjennom.

Flyten av kjøretøy var også intenst i de tilstøtende trafikk-baner, som gatene Antonio Basilio. Jaguarari Avenue, men flyten av trafikk gikk stort sett uten trafikkuhell. Så vel som i Salgado Filho og BR 101, hvor den føderale motorveien og politiet hadde sperret tilgangen for kryssning. Omkjøringene gikk knirkefritt i hele perioden.

Den store festen fortsetter både idag og i morgen og av en lang erfaring så vet de fleste natalensere at det ikke blir gjort så mye på de offentlige kontorer, banker etc. på mandag og tirsdag. Disse har gjennom årene blitt betraktet som «hang-over» dager av befolkningen i Natal.